ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

3 misstag du gör när du försöker vara en bra vän

Siri Amram · 16 Okt 2017
Uppdaterad 16 Okt 2017

Din vän är ledsen och det är ditt jobb att muntra upp personen. Men i din iver att göra din polare glad igen så är det väldigt lätt att göra några klassiska misstag som ger motsatt effekt. Se upp för de här missarna.

klar

Artikellänk är kopierad

I Metros nya serie Psykologernas lifehacks går psykologerna Sim Jamil och Christine Toll igenom tre vanliga misstag du gör när du försöker vara en god vän. Dessutom får du tips och hacks kring hur du egentligen borde bete dig när du vill vara en stöttande och bra kompis. Se videon ovan.

3 vanliga misstag du gör när du försöker vara en bra vän

”Peppa utan att lyssna”Du försöker göra din kompis glad med tillrop som ”gräv inte ner dig i det där” och ”tänk positivt”. Du tror att du hjälper till men i själva verket diskvalificerar du hur den andra känner.

”Bomba med egna känslor”Du passar på att berätta för din kompis hur du själv ser på situationen. Du kan till exempel säga till en nydumpad person:”Jag har aldrig tyckt att x var bra för dig”. Din kompis behöver sällan höra vad du tycker och tänker i det här stadiet. Det kan komma senare.

”Problemlösaren”Istället för att lyssna på vad som gör din kompis ledsen så försöker du att lösa kompisens problem. Men din vän har kommit till dig för att personen behöver en bra kompis – inte en projektledare.

Psykologernas lifehacks är en ny serie från Metro TV. I serien får tittaren enkla tips och hacks av psykologerna Sim Jamil och Christine Toll. I filmen medverkar även skådespelarna Embla Hane och Jean Filip Apelian.

pil
Om psykologerna

Sim Jamil, leg. psykolog, har flerårig erfarenhet av att jobba som psykolog. I dag jobbar hon på Psykologpartners i Stockholm med klienter, handledning och utbildning utifrån klinisk beteendeanalys och motiverande samtal (MI).

Christine Toll, leg. psykolog, verksam vid en psykiatrisk mottagning i Stockholm. Handleder, utreder och ger KBT-behandlingar; både för individer och i gruppformat.

klar

Artikellänk är kopierad

Siri Amram
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro