ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

3 personer svarar: Hur ska vi göra?

metro · 28 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

1. Borde insmugglade flyktingar utvisas?2. Hur ska vi stoppa flyktingsmugglingen till Sverige?3. Är insmugglade flyktingar ett stort problem för Sverige?

Ilmar Reepalu (s), kommunalråd i Malmö1. – Nej, har de sluppit genom nätet måste man faktiskt göra en rättssäker prövning. Jag tycker att de ska stoppas redan vid gränsen.

2. – Det allra bästa sättet är att se till att vi har bättre kontroll vid gränsen. Någonstans har det brustit, EU måste ha gemensamma riktlinjer.

3. – Det vet jag inte, men det kan bli ett stort problem eftersom verksamheten ökar i omfattning.

Madelaine Seidlitz, Amnesty.1. – Självklart inte. Det står i strid med helt grundläggande asylrättsliga tankar. Det är en helt förkastlig idé.

2. – Genom att sluta ha ett dubbelmoraliskt system i EU som gör det omöjligt för flyktingar att på ett lagligt sätt ta sig till exempelvis Sverige och söka asyl.

3. – Nej. Men man kan skapa problem, beroende på vilket förhållningssätt man väljer. Titta på fattiga länder som Tchad och Tanzania – de tar emot miljontals flyktingar.

Tobias Billström (m), migrationsminister.

1. – Nej, naturligtvis inte. Det skulle betyda att Sverige ensidigt sa upp Genèvekonventionen, och vi uppträder inte på det viset.

2. – Det går naturligtvis att försöka få fatt i de här människosmugglarna och lagföra dem. Men den viktiga frågan är att arbeta långsiktigt för att åstadkomma fred.

3. – Den stora frågan är inte vägarna människor tar hit, utan varför Sverige tar så stor andel i förhållande till andra europeiska stater.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro