ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

3 sätt som ska stoppa vinterkaos i Skåne

Johan Mårtensson Oscar Nelson · 20 Okt 2011
Uppdaterad 20 Okt 2011
Banteknikern Paul Ehrnström monterar snöskydd på rälsväxlarna.

Banteknikern Paul Ehrnström monterar snöskydd på rälsväxlarna. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Skånetrafiken rustar tågen för vargavinter. Nästan vartannat tåg försenat i december i fjol. Mycket mer förberedda inför den här vintern”

klar

Artikellänk är kopierad

De senaste årens stränga vintrar har orsakat kraftiga förseningar i tågtrafiken. Nu förbereder Skånetrafiken och Trafikverket för ännu en vargavinter. – Mycket av den elektriska utrustningen sitter under tågen, och den är känslig för is och snö. Det tar tre dagar att tina ett Öresundståg, så därför arbetar vi med att bädda in utrustningen i ett skyddande hölje, säger Ulrika Mebius, pressansvarig på Skånetrafiken. Trafikverket har tillsammans med sina entreprenörer ansvar för underhållet av rälsen. – Vi håller bland annat på att sätta upp snöskydd på växlarna, säger Annika Canaki, enhetschef på Trafikverket Syd som i år har en budget på 10,1 miljon kronor för Skåne. I december i fjol var nästan vartannat tåg försenat till Malmö, Lund och Helsingborg. – Vi är mycket mer förberedda inför den här vintern än tidigare. Men om det snöar på tvären blir det strul ändå, så ersättningstrafiken ska bli bättre och personal i gula västar ska ge tydligare information, säger Ulrika Mebius.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson Oscar Nelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro