ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

3 snabba snittar till Melodifestivalen

Jonas Cramby · 11 Mar 2017
Uppdaterad 17 Mar 2017
Den amerikanska reubenmackan är en av mackorna Jonas Cramby tipsar om.

Den amerikanska reubenmackan är en av mackorna Jonas Cramby tipsar om.


Till mellofinalen vill man ju såklart ha bubbel och som tilltugg till champagne ska man ju ha snittar, det är sen gammalt. Här är Jonas Crambys tre favoriter.

klar

Artikellänk är kopierad

Reuben sandwich

Den amerikanska reubenmackan är en smörgåsikon som passar utmärkt i snitttform. Så här gör du: Lägg ett par skivor appenzellerost på skivat rågbröd, gärna med kummin i om du hittar, och låt sedan osten smälta i ugn på medelvärme. Stek surkål i lite smör och montera sedan mackorna genom att klicka thousand island-sås på brödet, lägga på stekt surkål och till sist rejält med tunt skivade charkisar på brödet – tänk som en New York-deli snarare än ett snålt svenskt fik. Traditionellt använder man corned beef men det funkar även med rimmad oxbringa eller pastrami eller något liknande. Avsluta med en brödskiva till, dela mackorna i trekanter och servera.

Lobster roll

Den är svårt att misslyckas med en lyxig lobster roll. Så här gör du: Ta ur allt kött ur en hel kokt hummer och hacka grovt. Dela ett gäng små hamburgerbröd, så kallade sliderbröd, som man numera kan hitta hos bättre bagare. Stek dessa i lite smör och riven vitlök. Sänk värmen och lägg sedan i hummern i pannan och låt den bara bli ljummen. Lägg över hummern i en skål, tillsätt ett par matskedar majjonäs och rör om. Stoppa blandningen i ett sliderbröd och avsluta genom att sprinkla över lite Old Bay-krydda som finns i den amerikanska avdelning av mataffären – eller så gör din egen genom att röra ihop 1 msk sellerisalt, 1 msk finmalda lagerblad, 2 tsk svartpeppar, 1 tsk paprikapulver och ½ tsk senapspulver.

French dip

En french dip är en ganska vanlig rostbiffsmacka som dock har den geniala extragrejen att den doppas i en rödvinssås. Otroligt gott! Förbered genom att koka såsen. Finhacka 2 schalottenlökar och stek genomskinlig i smör i en kastrull på medelvärme. Tillsätt 3 dl rött vin, 1 kvist rosmarin och 1 lagerblad och låt puttra tills det är reducerat till hälften. Sila bort kryddor och lök och rör i 50 gram smör så att det blir blankt och härligt. Smaka av med salt och peppar. Ta ut lite inkråm från en baguette. Värm baguetten i ugn tills frasig. Smöra brödet rejält och lägg på ännu rejälare med tunt skivad rostbiff. Riv över en massa pepparrot, skiva hela den långa mackan till snittar och servera med dijonsenap och en liten skål med den varma skysåsen till varje gäst. Let the dipping begin.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro