ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

3 tips: Helgens esport-höjdpunkter du inte vill missa

Erik Glanell · 18 Jan 2019
Uppdaterad 18 Jan 2019
Ludvig "Brollan" Brolin och Fnatic testar formen i Los Angeles i helgen.

Ludvig "Brollan" Brolin och Fnatic testar formen i Los Angeles i helgen. Foto: Dreamhack


Efter nyårsuppehåll börjar esporten nu dra igång på riktigt igen. Redan i helgen finns flera stora händelser att följa. Här är tre höjdpunkter.

klar

Artikellänk är kopierad

En första tango för året

Sex av lagen som kommer att spela i den kommande major-turneringen i Katowice befinner sig nu i Los Angeles för  Ibuypower Masters. Helgen bjuder på en första hint om var lagen befinner sig i förhållande till varandra. I egenskap av årets första batalj går det inte att lägga för stor vikt på resultaten. Var beredd på bitvis nyvaken CS:GO.

Några frågor kommer däremot att få sina svar. Har Astralis hållit i sin fina form? Hur smidig har Dauren ”AdreN” Kystaubayev flytt till Faze blivit? Har Ludvig ”Brollan” Brolin blivit ännu mer bekväm i Fnatic?

När: 19-20 januari.

Var: Ibuypowers officiella Twitch-kanal.

Premiärhelg för nya LoL-ligan

EU LCS har blivit LEC vilket inte har inneburit några jätteförändringar spelmässigt. Däremot har franchisingen som kom med namnbytet inneburit en hel del intressanta värvningar och omkastningar. Därför är det lite extra intressant följa inledningen redan under fredagen. Vårsäsongen kommer i vanlig ordning att bli en startsträcka där lagkemin och truppuppbyggnaden sätts på prov. Vilka lag får en flygande start?

När: 18-19 januari.

Var: Riot Games officiella Twitch-kanal.

Svenskt hopp i Chongqing

I Sverige föll Alliansen men i Kina finns fortfarande chansen för vinst. Gruppspelet av dota 2-majorn i Kinesiska staden Chongqing spelas i helgen. Team secret och EG har båda svenska representater i lagen men flest svenskar hittar vi i Alliance som smugit uppåt i rankingen under 2018. Det Göteborgs-baserade laget får vänta till söndag natt, svensk tid, innan det är dags att slåss om en fördelaktig position i slutspelet som pågår fram till 27 januari.

När: 18-19 januari.

Var: Starladders Dota 2-kanaler #1 och #2.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro