ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

30 år gammalt godis hittades vid tillslag – kan finnas ute i butiker

Alva Forsberg Fierro · 23 Nov 2015
Uppdaterad 23 Nov 2015

Foto: Alarmy


Personalen skulle precis förpacka om det 30 år gamla och smutsiga godiset – när Livsmedelsverket knackade på. Nu ska snuskgodiset kasseras.Tyvärr händer det ganska ofta”, säger Søren Jensen som var med under tillslaget.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under fredagen som den danska motsvarigheten till Livsmedelsverket gjorde ett tillslag i en källare i utkanten av Köpenhamn.

Precis när personal från Fødevarestyrelsen öppnade upp dörrarna till källarna höll två personer att packa om 30 år gammalt godis i nya förpackningar, skriver danska TV2-nyheterna

►LÄS MER: Hundratals barn förgiftades av fredagsgodis

I lokalen ska det varit smutsigt och ungdomarna som arbetade med godiset ska ha haft spannar som de uträttade sina behov i. 

Ett handfat för att tvätta händerna i saknades dessutom. 

– Tyvärr händer det ganska ofta, där vi hittar godis som lagras och hanteras på ett sådant här sätt. Ungdomarna som packade om godiset har inte kunnat tvätta händerna, så det har kommit både kolibakterier och andra bakterier på godiset, säger Søren Jensen på Fødevarestyrelsen. 

►LÄS MER: Polisens varning: Godiset gör barnen sjuka

Snuskgodiset beslagtogs och ska nu undersökas och kasseras.

Men eftersom det saknas fakturor går det inte att spåra vilka butiker som redan fått in godiset på hyllorna.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro