ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

30-åring åtalas för våldtäkt mot barn – fixade sprit åt 12-åringar

Tobias Andersson Åkerblom och Leif Oldenburg · 6 Apr 2014
Uppdaterad 6 Apr 2014

En 30-årig man åtalas misstänkt för att ha våldtagit sin styvdotters kusin ett tiotal gånger när hon var 14 år gammal. Övergreppen ska ha skett på Hisingen och mannen ska även ha ordnat starköl och sprit till styvdottern och flera av hennes kompisar när de var mellan 12 och 13 år gamla.

klar

Artikellänk är kopierad

Från juli till december 2011 ska mannen ha haft flera samlag med flickan, som då var 14 år. Under en period bodde hon hemma hos honom, enligt åtalet. Flickan som ska ha utsatts för våldtäkt anmälde händelserna i början av året. Mannen ska hotat att döda henne om hon berättade för någon.

– Jag bara känner mig helt jävla iskall och alltså jag är så jävla rädd samtidigt som jag nästan visste vad som skulle hända, berättar hon i förhör med polisen.

30-åringen nekar till anklagelserna, och menar att flickan ska ha anmält honom på grund av en konflikt.

– Det stämmer inte. Jag har inte lagt ett finger på den tjejen, någonsin, säger han i förhör.

I sms mellan flickan och mannen ska han ha sagt åt henne att inget får komma fram om händelserna.

”Jag får minst 2år! Minst..” står det i ett sms.

Han ska även ha ordnat vodka och starköl och styvdottern och hennes kompisar – som var 12 och 13 år gamla – för en fest som de hade i hans lägenhet.

Mannen erkänner att han vid ett tillfälle har överlämnat vodka till en minderårig. Däremot förnekar han anklagelserna om våldtäkt.

– Enligt min klient har ingenting förekommit mellan honom och flickan. Han förenekar helt. Enligt honom kan det finnas vissa förklaringar till anklagelserna men det kommer han att redogöra för under domstolsförhandlingen, säger 30-åringens advokat Thomas Pettersson.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom och Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro