ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

30 bästa tv-serierna hösten 2017

Fredrik Tideman · 1 Sep 2017
Uppdaterad 5 Sep 2017
"Stranger things", "Hassel" och "Wahlgrens värld" är några av tv-serierna vi kan se fram emot.

"Stranger things", "Hassel" och "Wahlgrens värld" är några av tv-serierna vi kan se fram emot. Foto: IBL/Hallundgren/TT


Hösten är här, och med det nya tv-serier att grotta ner sig i. Metro listar bästa serierna att mysa till på Netflix, SVT, HBO, Viaplay – och flera andra kanaler och sajter.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingen årstid får oss att längta efter tv-soffan lika mycket som hösten. Som tur är har både Netflix, HBO Nordic, SVT, Viaplay och alla andra insett detta, och laddat upp med både spännande nypremiärer och efterlängtade återkomster. .  2017 ser ut att bli ett mycket bra tv-serieår  mycket ljus ut,

Drama

Vår tid är nu (Ny)Premiär: 2 oktoberVar? SVTVad? Utspelar sig i efterkrigstidens Stockholm där vi får följa familjen Löwander. Finns potential att bli ett svenskt Downton Abbey?

JordskottSäsongspremiär: 15 oktoberVar? SVTVad? Moa Gammel är tillbaka i huvudrollen i den här naturromantiska thrillern.

LÄS MER: Här är 20 tv-serier vi aldrig kommer att glömma

The walking deadSäsongspremiär: OktoberVar? Kanal 9Vad? Zombier är sedan en tid tillbaka inte längre det största hotet för Rick Grimes och hans grupp, nu är det snarare andra människor som utgör den stora faran. I säsong åtta fortsätter kampen mot The Saviors.

GåsmammanPremiär: 28 septemberVar? C moreVad? Svensk dramathriller som går in på sin tredje säsong, med Alexandra Rapaport i huvudrollen.

Helikopterrånet (Ny)Premiär: 13 oktoberVar? SVTVad? Ett av de mest uppmärksammade kriminfalfallen i modern svensk historia helikopterrånet mot kontantdepån i Västberga 2009 blir true crime-drama.

SyrrorSäsongspremiär: Senare i höstVar? TV4Vad? Dramaserie som följer vardagen på en akutmottagning i Stockholm.

TransparentSäsongspremiär: Slutet av septemberVar? ViaplayVad? Modernt familjedrama som är tillbaka för sin fjärde säsong.

Komedi

Better ThingsSäsongspremiär: 15 september.Var? HBO Nordic.Vad? Dramakomedi med Pamela Adlon som stressad trebarnsmorsa och skådespelare som försöker att få livspusslet att gå ihop.

Curb your enthusiasmSäsongspremiär: 2 oktober.Var? HBO NordicVad? Mästaren av cringe Larry David är tillbaka för en ny säsong av sin kritikerrosade komediserie.

Ack VärmlandSäsongspremiär: Senare i höstVar? TV4Vad? Vi återvänder till Molkom i Värmland och träffar Anette, spelad av Mia Skäringer. Humorserie vars första säsong fick ett varmt mottagande.

Grotescos sju mästerverkSäsongspremiär: 3 novemberVar? SVTVad? Grotesco-kollektivet är tillbaka med åtta nya avsnitt, som enligt medlemmen Micke Lindgren kommer att ha olika former. Det blir bland annat en musikal, en mockumentär och ett surrealistiskt kammarspel.

Reality

Wahlgrens världSäsongspremiär: 7 september.Var? Kanal 5.Vad? Följ med på fler upptåg tillsammans med Pernilla, Bianca och resten av familjen Wahlgren.

Trafikpoliserna (Ny)Premiär: Senare i höstVar? Kanal 5Vad? Femman följer upp realitysuccéer som Tunnelbanan och Ullared med att hänga med trafikpoliserna på Stockholms vägar.

Bonde söker fruSäsongspremiär: SeptemberVar? TV4Vad? Ytterligare ett gäng bönder söker kärleken. Linda Lindorff leder fortsatt den här långköraren i TV4.

Ebbot Lundberg
Ebbot Lundberg

Ebbots arkPremiär: 17 septemberVar? SVTVad? Nytt program i genren artister spelar musik och berättar om sina liv, med Soundtrack of our lives-Ebbot som kapten. Veronica Maggio, Miriam Bryant och Loney Dear är några av gästerna.

Erik och Lotta emigrerar (Ny)Premiär: 7 decemberVar? SVTVad? Radarparet från ”Historieätarna” är tillbaka med en ny serie där de provar på livet som utvandrade svenskar i USA.

Biggest loser VIP (Ny)Premiär: SeptemberVar? SjuanVad? Kändisar ska komma i form när Biggest loser är tillbaka. Anna Toledano Book och Jonas Hallberg är några av de medverkande.

BachelorSäsongspremiär: OktoberVar? SjuanVad? Svenska Bachelor är tillbaka för en ny säsong.

Paradise hotelSäsongspremiär: 4 septemberVar? TV3, Viaplay, ViafreeVad? Klassisk dokusåpa som är tillbaka, nu med flera deltagare som varit med tidigare.

Så mycket bättreSäsongspremiär: OktoberVar? TV4Vad? Anders ”Moneybrother” Wendin, Kikki Danielsson och Sabina Ddumba med flera checkar in på pensionat Grå gåsen i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro