ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

300 hundar checkar in på samma hotell – för att slippa fyrverkerierna

Alexandra Andersson · 29 Dec 2018
Uppdaterad 29 Dec 2018
Nu väljer flera hundägare att checka in på hotell över nyår.

Nu väljer flera hundägare att checka in på hotell över nyår. Foto: Pixabay


För många hundar och hundägare är nyårsnatten en mardröm. Inför årets tolvslag har därför över 300 hundägare valt att checka in sina husdjur på hotell. 

klar

Artikellänk är kopierad

På måndag kommer 308 hundar och sex katter att fira nyårsafton på Clarion Hotel Arlanda utanför Stockholm, skriver Uppsala Nya Tidning.

I området kring flygplatsen är det nämligen förbjudet med smällare och fyrverkerier – och därför är nyårsnatten tyst, stilla och perfekt för hundar som är rädda för oljuden.

Vid ankomst kommer hundägarna att få en doggy bag med bland annat tuggben och bajspåsar. Det finns även en snitslad motionsrunda runt Holmsjön som ligger i närheten – däremot är hundarna inte välkomna till restaurangen. Ifall familjen vill äta nyårsmiddagen tillsammans med sitt djur får man nöja sig med room service.

Först med konceptet

Enligt Pernilla Johansson, VD på Clarion Hotel Arlanda, var hotellet först i landet med konceptet som de valt att kalla “Happy dog”.

–  Det började med att en man och hans hund tog in på hotellet över nyår 2012. Då insåg vi att det var en bra idé att bjuda in hundägare som kan bo här med sina skotträdda husdjur, berättar hon för Uppsala Nya Tidning, och säger att det även finns separata våningar som är avsedda för gäster utan husdjur.

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Andersson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro