ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

300 poliser flyttas – för att jaga papperslösa

Alva Forsberg Fierro · 25 Nov 2015
Uppdaterad 25 Nov 2015

I morgon, torsdag, ska 300 poliser förflyttas till de inre utlänningskontrollen, rapporterar Aftonbladet. "Vi kommer att behöva prioritera ner utredning av mängdbrott som ringa misshandel och vissa stölder", säger Jarl Holmström, biträdande regionchef i polisregion Syd till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter att regeringen beslutat om att intensifiera arbetet med den inre utlänningskontrollen kommer polisen nedprioritera utredningar av mängdbrott.

300 poliser runtom i Sverige kommer därför att skickas till Skåne under torsdagen för att verkställa avvisningar av personer som sitter på Migrationsverkets förvar samt spana efter papperslösa, skriver Aftonbladet

– Migrationsverkets förvar är näst intill fulla och de som sitter på de här förvaren är folk som ska verkställas. Så vi måste jobba i den änden för att skapa utrymme för nya ärenden, säger Jarl Holmström till Aftonbladet. 

►LÄS MER: Så skärper regeringen kraven för flyktingar

För att kunna öka resurserna kring de inre gränskontrollerna kommer polisledningen och facket att inleda förhandlingar i morgon om vilka delar av polisarbetet som måste nedprioriteras.

– Vi sänker ambitionsnivån i andra delar av vårt uppdrag till förmån för gränskontroll. Det kan märkas inom till exempel utredning av mängdbrott, det kan vara ringa misshandlar, skadegörelse men också någon form av stöldbrott, säger Jarl Holmström.

►LÄS MER: Vi behöver inte vara rädda för en genomblöt 4-åring på Lesbos strand

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro