ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

300 tjänster kan försvinna när sjukhus tvingas spara

Conny Emmelin · 17 Nov 2011
Uppdaterad 17 Nov 2011
Akutmottagningarna i Malmö och Lund kan tvingas till stora besparingar.

Akutmottagningarna i Malmö och Lund kan tvingas till stora besparingar. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Skånes universitetssjukhus ska spara 450 miljoner. 300 tjänster riskerar att försvinna. Facket: Det är mission impossible.

klar

Artikellänk är kopierad

Trehundra tjänster kan försvinna. Akutmottagningarna i Malmö och Lund kan tvingas till stora besparingar. Det är några av de åtgärder som nu ska utredas när Skånes universitetssjukhus (SUS) ska spara nästan en halv miljard.

Men från fackets sida är man tveksam: – Det är ett mission impossible. Det går inte att spara så mycket, säger Mats Runsten, ordförande Vårdförbundet Skåne.

I ett budgetdirektiv från sjukhuschef Bent Christensen nämns en stor mängd förslag på besparingar. Åtgärderna ska utredas och ett resultat lämnas i början av december.

– Man kastar upp alla bollar i luften och testar olika möjligheter för att hitta ett sätt att spara dessa 450 miljoner, säger Per Längby, pressansvarig SUS Lund.

Men Mats Runsten på Vårdförbundet hoppas innerligt att förslaget om att minska med 300 tjänster på sjukhusen i Malmö och Lund inte blir av.

– Jag tror inte man kan minska personalstyrkan. Risken är stor att det blir en patientsäkerhetsrisk, säger han.

– Dessutom kan detta bli ett stort problem för arbetsmiljön. De anställda orkar inte i längden om man aldrig får en andningspaus, säger Mats Runsten

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro