ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

300 varslades efter Volvos PV:s tvärnit

Johanna Ohlson · 5 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ytterligare 300 göteborgare riskerar förlora jobbet i sviterna efter Volvokrisen. Semcon varslar nu sina ingenjörer efter att Volvo PV sagt upp avtalet.I går kom nästa steg i serien av neddragningar som följer efter Volvos massvarsel under hösten. Konsultföretaget Semcon varslar 300 anställda i Göteborg – som en direkt konsekvens av Volvo Personvagnars varsel. – Så blir det när det blir tvärstopp hos vår största kund, säger Semcons vd Kjell Nilsson.

Majoriteten av dem som varslas är ingenjörer. En av dem som kan drabbas är Thomas Lundgren.– Jag blev väldigt förvånad när jag fick veta det. Jag har varit här i ett och ett halvt år. Men detta är bara ett varsel. Nu får vi vänta och se vad som händer.

Företagets ingenjörer som i dag är uthyrda till Volvo PV i Tuve är så kallade KPP – konsulter på plats. Men det är ännu inte klart om det är just de som får sparken.– Företaget kommer att följa turordningsregler som gäller alla anställda ingenjörer och de listorna har vi i facket ännu inte fått ta del av, säger Christer Eriksson, Sveriges Ingenjörers företrädare på Semcon.

Han är själv en av dem som jobbar på Volvo PV.– Jag har varit anställd sedan 2000 så jag tror inte jag ligger illa till i ett första skede. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro