ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

31-årig porrklubbsägare åtalas för utpressning

Daniel Olsson · 23 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

HÄRVA. Mannen bakom en av Göteborgs mest kända porrklubbar åtalades i går för att ha pressat en väst-svensk företagare på250 000 kronor.Den 31-årige mannen åtalas tillsammans med en kriminellt belastad 35-åring med förflutet i Original Gangsters. Enligt åklagaren har de båda männen fått i uppdrag att driva in en påstådd skuld från en väst-svensk företagare. Utpressningen ska ha pågått i ett drygt halvår.– Jag vet var du bor, jag vet vilken skostorlek din dotter har, skrek en av utpressarna och krävde att få pengarna före klockan 13 nästa dag. Annars skulle företagaren skjutas.

De båda männen greps dagen därpå, den 10 oktober, i porrklubbägarens företagsbil med över 100 000 kronor i kontanter. Enligt åklagaren är en del av pengarna en första betalning från den utpressade företagaren.I ett kassaskåp i porrklubbägarens lägenhet i Vasastan fann polisen mer pengar och en helautomatisk kulsprutepistol. Därför åtalas han också för grovt vapenbrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro