ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

31-åring åtalas för mord på grannflicka

Clarence Frenker · 5 Dec 2012
Uppdaterad 4 Dec 2012
31-åringen åtalas nu för mordet på den 13-åriga grannflickan. 

31-åringen åtalas nu för mordet på den 13-åriga grannflickan.  Foto: Bertil Enevåg Ericson / SCANPIX


I detalj planerade den 31-årige konstnären hur han skulle mörda grannfamiljen. Han köpte en hammare, bågfil och städ-utrustning. Sedan slog han ihjäl den 13-åriga flickan. Nu åtalas han.

klar

Artikellänk är kopierad

Klockan var 15.46 den 1 september i år när den förste polismannen klev in i 31-åringens lägenhet i Täby. På hallgolvet låg den 13-åriga grannflickan död – avliden efter kraftigt våld mot huvud och ansikte.

I soffan satt en person med en kniv i handen för att freda sig – samtidigt hade 31-åringen hoppat från fönstret på tredje våningen.

I förhör har 31-åringen, som arbetade som konstnär, berättat att han slog ihjäl flickan med ett ”stort antal” hammarslag. Därefter ströp han henne. Han förnekar dock rubriceringen mord.

Enligt en bekant till 31-åringen hade mannen under en tid pratat om sina planer att mörda grannfamiljen för att de förde oljud.

Den aktuella dagen såg 31-åringen flickans familj åka i väg och han bestämde sig då för att utföra dådet.

Efter mordet drog han ner flickans kropp till sin egen lägenhet. Där påträffades den utrustning – bestående av bland annat bågfil, ansiktsmasker, städsaker och avfallspåsar som 31-åringen köpt och tänkt använda för att röja undan spår.

Enligt en rättspsykiatrisk undersökning har 31-åringen en allvarlig psykisk störning och kan därför inte dömas till fängelse.

Enligt honom själv var han under en längre tid mycket nedstämd och ägnade stora delar av dygnet åt att spela ”World of warcraft”.

Förutom vittnesuppgifter, bland annat från en kvinna som hörde ett ”illskrik” i trapphuset, har mannens DNA säkrats både i flickans bostad och på den hammare som användes vid dådet.

Rättegången inleds inom två veckor.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro