ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

31 barn räddade från pedofil-liga

Metro.se · 18 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

27-årig britt dömd till livstids fängelse

klar

Artikellänk är kopierad

TILLSLAG. Ett pedofilnätverk med kopplingar i 35 länder har sprängts av brittisk polis, uppger Sky News. Nätverket kan vara ett av de största som någonsin upptäckts.

Under de tio månader som insatsen pågått har över 700 misstänkta pedofiler identifierats och arbetet fortsätter.

De misstänkta pedofilerna har använt ett chattrum för att utbyta bilder och videor av övergrepp på barn.

En 27-årig britt har identifierats som ledare för pedofilringen och dömdes under måndagen till livstids fängelse.

På hans dator hittade polisen nästan 76 000 barnporrbilder och bevis för att han hade spritt över 11 000 bilder till andra webbsidor. Mannen har erkänt nio fall av innehav och spridniing av barnporr.

Mannen, som kallade sig själv "Son of God" – Guds Son– i chattsamanghang, hade tillräckligt med rörligt material för att det skulle räcka till veckor av obrutet tittande.

I en del sammanhang rör det sig om mycket små barn som utsätts för "sadistisk" behandling, enligt poliskällor till Sky News.

Hittills har operationen lett till att 31 barn har räddats från övergrepp eller från situationer som kunnat leda till övergrepp, enligt organisationen CEOP – Child Exploitation and Online Protection Centre – , som jobbat nära polisen för att spränga ligan.

– Vi kommer att fortsätta att jobba med lokala polisstyrkor för att spåra och åtala de som ger sig på unga offer för att kunna skydda barn från skada, säger Jim Gamble, ordförande för CEOP i ett  uttalande.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro