ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

32-åring åt av sin döda sambo

Stina Berglund · 25 Feb 2011
Uppdaterad 25 Feb 2011
Polisen fann blodspår på en långpanna som hittades i mannens kök.

Polisen fann blodspår på en långpanna som hittades i mannens kök. Foto: Polisen


32-åringen berättade själv hur han skar halsen av sin sambo. Stekte och åt upp delar av kroppen. Besöktes av socialen bara timmar innan.

klar

Artikellänk är kopierad

– Hennes huvud ligger här och jag har ätit av hennes kött. Larmsamtalet till polisen kom klockan sju på kvällen den 12 november förra året. – … och så skar jag en bit från hennes underarm och från låret och gick och stekte lite mat för att käka upp det för jag har alltid undrat hur människokött smakar, berättade 32-åringen vidare för operatören på polisens larmcentral. När polisen kom fram till lägenheten i Skara hittade de mannens flickvän, en 41-årig fembarnsmamma död i sängen. Hennes huvud låg på köksbänken och kroppen var stympad. I går åtalades 32-åringen för mord. Den rättspsykiatriska undersökningen visar att han lider av en allvarlig psykisk störning. Men det bestialiska mordet var bara timmar från att ha kunnat förhindras.

Utredare från socialen i Skara besökte parets hem bara timmar innan dådet. Utredarna skulle kontrollera om paret bodde ihop eller inte, eftersom de hade sökt socialbidrag, och upplevde att 32-åringen var lite ifrågasättande till besöket, men i övrigt inte verkade aggressiv eller påverkad av någonting. – Vi såg inget anmärkningsvärt när vi var där. Vi hade inte kunnat göra någonting annorlunda, säger Lena Bjugård Bränfeldt, omsorgschef i Skara.

klar

Artikellänk är kopierad

Stina Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro