ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

33 000 besökare förra året – det här är Way out west i siffror

Filip Häggberg · 8 Aug 2017
Uppdaterad 8 Aug 2017
Besökarantalet var rekordstort under förra årets festival.

Besökarantalet var rekordstort under förra årets festival. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT


Musikfesten Way out west går av stapeln på torsdagen. Men vad kan du egentligen om festivalen? Här är Way out west – i siffror.

klar

Artikellänk är kopierad

3:

Festivalen pågår under tre dagar, mellan den tionde och den 12 augusti i Slottsskogen i Göteborg.

1395:

Så många kronor kostade ett festivalpass i början. Det var på det första steget av ”biljettstegen”. Nu säljs passen på det åttonde steget och kostar 2095 kronor.

2011:

Det var året som Prince kom till Göteborg – och gjorde supersuccé. Spelningen hyllades av recensenter, och Prince gjorde två omgångar extranummer kvällen till ära.

63:

Är antalet artister som kommer att spela på festivalområdet på Way out west, inklusive Dungen och Höjden. Lägg där till 48 artister till som kommer att spela på Stay out west, som öppnar upp på olika platser i Göteborg efter att festivalområdet stängt.

2007:

Var första året som festivalen slog upp portarna. Sedan dess har Way out west arrangerats i Göteborg varje år.

01:

Är klockslaget som festivalområdet stänger på fredagen den elfte augusti och på lördagen den tolfte. På torsdagen stänger det vid midnatt. Efter det kan alla med festivalbiljett fortsätta festen på Stay out west.

33 000:

Så många människor besökte festivalen förra året, vilket var ett nytt rekord. Detta trots att Way out west drabbades av flera regnoväder under festivalens gång.

Vad är nytt för i år?

Färre saker än vanligt, faktiskt.

– Det finns inget självändamål med att förnya varje år, säger Patrick Fredriksson, marknadschef på arrangören Luger, till GP.

Ett steg som har tagits är dock ett stort sådant – festivalen har blivit hbtq-certifierad. De som jobbar för Luger på festivalen har gått en utbildning hos West Pride.

En annan nyhet är att det, ett stenkast från Dungen-scenen, öppnat upp ett restaurangområde med namnet Lilla Dammen. Här kommer du bland annat att hitta mat från tre lokala stjärnkockar – Ulrika Forssell, Cecilia Jussinoja och Katja Palmdahl – samt pub, vinbar och champagnebar.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro