ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

33-åring åtalas: Misstänks ha sålt kvinna till sexköpare

Karl Enn Henricsson · 22 Feb 2018
Uppdaterad 22 Feb 2018
Två män har åtalats vid Stockholms tingsrätt för koppleri. Arkivbild.

Två män har åtalats vid Stockholms tingsrätt för koppleri. Arkivbild. Foto: PER-OLOF SÄNNÅS / Aftonbladet / IBL Bildbyrå


Under mer än två och ett halvt år ska en 33-årig man ha sålt kvinnor till sexköpare. Verksamheten har varit omfattande och dragit in runt en miljon kronor, enligt åtalet. I samma härva har flera män åtalats för inblandning.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen kunde nysta upp kopplerihärvan efter att ha bedrivit spaning.

– Det var en spaningsinsats som gjordes av polisen och som påbörjades i höstas. Det mynnade ut i ett tillslag mot de här personerna, säger åklagare Pontus Bergsten.

Två 33-åriga män greps i mitten av november. En av 33-åringarna har nu åtalats för grovt koppleri. Han ska ha sålt en kvinna från början av mars 2015 fram till att han greps i november förra året. Mannen ska ha ”agerat chaufför för transporter till och från sexköpskunder och där utgjort bevakning och säkerhet”, enligt åtalet.

Under förra hösten ska han även ha sålt en annan kvinna.

Mannen ska ha tjänat minst 920 000 kronor på den illegala verksamheten.

– Det har varit en betydande omsättning, och vi har gjort en uppskattning utifrån den verksamhet som har bedrivits, säger Pontus Bergsten.

En av kvinnorna har även fått betala för mannens mat, boende och resor, enligt åtalet.

Brotten ska ha begåtts i Stockholmsområdet men även i Göteborg.

Den andre 33-åringen har åtalats för koppleri – för att ha sålt en kvinna under förra hösten.

– De är inte åtalade för att ha gjort det här gemensamt och i samförstånd, utan det är två olika punkter. Men de har haft vissa kopplingar med tanken på att de har kört en av målsägandena vid olika tillfällen, säger Pontus Bergsten.

Metro har sökt de två 33-åringarnas advokater. De två åtalade männen nekar till brott, enligt åtalet, och rättegången ska hållas under nästa vecka.

I samma ärende har två män även åtalats för sexköp.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro