ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

33-åring häktas för beställningsmordet på fyrabarnsmamma

Clarence Frenker · 25 Sep 2012
Uppdaterad 25 Sep 2012
I går eftermiddag häktades den 33-årige tidigare sambon i Södertörns tingsrätt som på sannolika skäl misstänkt för anstiftan till mord.

I går eftermiddag häktades den 33-årige tidigare sambon i Södertörns tingsrätt som på sannolika skäl misstänkt för anstiftan till mord. Foto: Lotta Bergseth


Den 37-åriga fyrabarnsmamman sköts till döds med tre skott i huvudet – mitt framför ögonen på sina barn. I går häktades hennes 33-årige tidigare sambo – efter två år på flykt.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var den 24 juni 2010 som det plingade på den 37-åriga fyrabarnsmammans lägenhetsdörr i Haninge.

Hon öppnade och sköts till döds med tre skott i huvudet samtidigt som hon bar på sin tio månader gamla bebis – vilket skedde mitt framför ögonen på hennes andra barn.

Polisen har hela tiden misstänkt att mordet var ett beställningsjobb från kvinnans 33-årige tidigare sambo som sedan dess varit internationellt efterlyst.

I fredags greps han på Arlanda och i går eftermiddag häktades han i Södertörns tingsrätt som på sannolika skäl misstänkt för anstiftan till mord.

– Han säger att han är oskyldig och inte har något med det att göra, säger 33-åringens advokat Slobodan Jovicic.

En 22-årig man dömdes till livstids fängelse för mordet, men friades senare av hovrätten. 

Enligt polisen ska båda männen ha känt varandra. Men vilken bevisning som nu finns mot 33-åringen vill inte kammaråklagare Marie-Louise Pettersson kommentera:

– Det kan jag inte säga något om i nuläget. Men vi hade tillräcklig bevisning för att han skulle bli häktad, säger hon.

Den 33-årige mannen, som har ett barn med den mördade kvinnan, satt gripen i Egypten förra året men flydde i samband med revolutionen i landet.

Enligt Hesam Akbari vid Södertörnspolisen har det funnits en dialog mellan svensk och utländsk polis om hur 33-åringen ska komma till Sverige, vilket ska ha skett frivilligt från mannens sida.

– Han kom hit för att träffa sin son och var beredd att reda ut det här, säger advokat Slobodan Jovicic.

Åtal ska vara väckt senast den 8 oktober.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro