ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

38-åring erbjöd 12-årig flicka pengar för "najs" bild – frias av tingsrätten

Jesper Lindqvist · 21 Maj 2019
Uppdaterad 21 Maj 2019
Mannen skrev bland annat: "skicka ordentligt med kort nu så skickar jag pengar", och det framgår att han erbjöd 300 kronor i utbyte mot bilder på flickan.

Mannen skrev bland annat: "skicka ordentligt med kort nu så skickar jag pengar", och det framgår att han erbjöd 300 kronor i utbyte mot bilder på flickan. Foto: TT/Unsplash


Mannen ville ge den 12-åriga flickan pengar för att skicka "najs bilder", något hon inte fick berätta för mamma. Men eftersom mannen inte specifikt bad om nakenbilder frias han av tingsrätten.

klar

Artikellänk är kopierad

Händelserna utspelade sig i januari förra året då mannen, som var en vän till familjen, tog kontakt med den då 12-åriga flickan. Enligt åtalet hade de haft sporadisk kontakt vid tidigare tillfällen.

I konversationen kallar han henne upprepade gånger för ”sötis” och ber henne att skicka bilder på sig själv. Bland annat skriver han: ”Skicka ordentligt med kort nu så skickar jag pengar”, och det framgår att han erbjuder 300 kronor i utbyte mot bilder på flickan.

Frågar vad hon skulle göra för 500 kronor

För att försäkra sig om att konversationen inte läcker ut ber han även flickan att stänga dörren till sitt rum, och hon måste lova att inte berätta för sin mamma.

Efter att ha frågat vad flickan skulle göra för 500 kronor tillägger han att hon säkert skulle tycka det var pinsamt och avslutar med: ”Får någon reda på det så får jag fängelse”. Flickan uppmanas även att radera konversationen när de båda pratat klart.

Planerade att ”kidnappa” flickan

Den 12-åriga flickan lydde dock inte mannens uppmaningar, och när mannen började prata om fängelse uppfattade hon det som att han var på jakt efter nakenbilder, varpå hon visade konversationen för sin mamma.

Mannen i fråga åtalades för försök till utnyttjande av barn för sexuell posering, men nekade själv till brott. Enligt egen utsago var han vid tillfället påverkad av sömntabletter, och han förstår att konversationen kan se märklig ut, men i förhör berättar han att han endast ville ha roliga bilder där flickan ”kanske gjorde någon grimas”.

Angående hans sms om att han kunde få fängelse menar mannen att han och hans fru planerade att ”kidnappa” flickan och ta med henne på en utflykt. Det var också därför hon inte fick berätta för sin mamma om konversationen.

Friades i tingsrätten

Tingsrätten skriver i sin bedömning att konversationen, där mannen bett flickan om bilder, innehåller flera märkliga inslag. Man slår också fast att  flickan helt klart uppfattade det som att mannen frågade efter nakenbilder.

Trots detta menar tingsrätten att man inte kan utdöma ansvar för en tolkning av konversationens innehåll, och således frias mannen helt från anklagelserna.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro