ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

38-åring gripen för mordförsök

Anneli Wikström · 21 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
En man och en kvinna sköts ner på öppen gata i Gamla stan i eftermiddags.

En man och en kvinna sköts ner på öppen gata i Gamla stan i eftermiddags. Foto: P-O Sännäs/Aftonbladet


klar

Artikellänk är kopierad

Skytten väntade på paret när de klev ur sin bil i Gamla stan. Båda sköts i huvudet och deras tillstånd är allvarligt. Men kvinnan namngav skytten – det var någon hon kände. I natt togs en 38-årig man in till förhör.Den 38-årige mannen, som är greve och småbarnsfar, och den jämngamla kvinnan, sköts på Svartmansgatan i Gamla stan i Stockholm strax före halv sex. Stefan Rådman vid Stockholmspolisen säger till TT att man vet att skytten hade väntat på paret sedan 16-tiden. – Mannen och kvinnan attackerades så fort de klev ut ur sin bil. Efter skottlossningen avvek gärningsmannen från platsen på en gul vespa, säger en av poliserna på plats vid avspärrningarna i Gamla stan till Metro.

Joakim Caryll, presstalesman vid Stockholmspolisen, säger att de två offren var vid liv då de fördes med ambulans till Karolinska sjukhuset. Sent i går beskrevs deras tillstånd som allvarligt. – Vad jag vet är att mannen ligger nedsövd. De sköts med flera skott. Kvinnan sköts i munnen. Mannen i bålen och huvudet, säger han.Kvinnan kunde dock delge polisen namnet på den som sköt henne. Det var någon hon kände. – Vi tror att den skjutne mannen och kvinnan på något sätt har en relation med gärningsmannen, bekräftade polisen på plats i Gamla stan. Enligt polisen fanns många vittnen till händelsen och man satte genast i gång med att knacka dörr i området. Man letade också efter gärningsmannens flyktväg.

38-åringen togs in för förhör sedan han pekats ut av en av de skjutna, uppger Mats Nylén, informationsansvarig på Stockholmspolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro