ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

38-åring ströp sin mamma med hundkoppel

Clarence Frenker · 26 Sep 2011
Uppdaterad 26 Sep 2011

Erkänner att han ströp sin mamma med ett hundkoppel. Nu åtalas han för mord. Åklagare: Det förefaller vara någon form av stundens ingivelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 73-åriga kvinnan och hennes 38-årige son befann sig den 20 juli i år ensamma i hennes sommar-stuga på Alholmen utanför Upplands-Bro. Sent på kvällen, när kvinnan satt ensam på en terrass, ströp han henne plötsligt med ett hundkoppel. Nu åtalas mannen, som erkänt dådet, för mord. – Det förefaller vara någon form av stundens ingivelse. Det finns ingenting som tyder på att det skulle ha varit planerat på något sätt, säger kammaråklagare Anne-Marie Nyholm. Både mamman och den nu åtalade sonen hade druckit större mängder alkohol under dagen och kvällen. I förhör har mannen lämnat vissa förklaringar men enligt Anne-Marie Nyholm finns det ingenting som pekar på att en enskild händelse utlöst gärningen. – Det har i grunden att göra med relationen med hans mamma, säger hon. Den 38-årige mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning, RPU, som visar att han inte lider av någon psykisk störning. Rättegången börjar i oktober.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro