ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

4 000 vill gå på gratis föräldrakurs

Anneli Sandberg · 22 Okt 2012
Uppdaterad 22 Okt 2012
4 000 vill gå på gratis föräldrakurs Marie Märestad tycker att kursen har varit väldigt rolig och nyttig, här med barnen Elvira, 4, och Agnes, 3.

4 000 vill gå på gratis föräldrakurs Marie Märestad tycker att kursen har varit väldigt rolig och nyttig, här med barnen Elvira, 4, och Agnes, 3. Foto: Lotta Bergseth


Stockholms stad erbjuder gratis föräldrakurser. Och intresset är stort. – Syftet är att hjälpa dem i deras föräldra­roll, säger tf social-borg­arrådet Marie Ljungberg Schött.

klar

Artikellänk är kopierad

I en ny satsning erbjuder Stockholms stad föräldrar till barn i åldern 3–12 år att gå på gratis föräldraträffar. 

– Syftet är att hjälpa föräldrar i deras föräldraroll och att stärka dem. Forskning har visat att förebyggande insatser till den breda allmänheten är väldigt bra, säger tf socialborgarrådet Marie Ljungberg Schött. 

På träffarna, som leds av en kompetent samtalsledare, kommer föräldrar att kunna vädra stora som små problem. 

– Man får ta upp allt man har på hjärtat. Vår förhoppning är att man ska få trygghet, stöd och hjälp. Om man känner att man blir en lugn och trygg förälder och att man gör sitt bästa så kan vi förebygga att små problem växer och blir stora problem, säger Marie Ljungberg Schött.

Och intresset för föräldraträffarna är stort. Över 4 000 föräldrar har anmält sig och på Stockholms stads hemsida lovar man redan att fler grupper kommer att starta under våren 2013. 

Gerd Lundquist är gruppledare i stadsdelen Spånga-Tensta i Stockholm. De startade med föräldraträffar redan 2010 och har varit med att utvecklat formen för träffarna.   

– Det är roligt och spännande och det har varit väldigt uppskattat av föräldrarna, säger hon. 

En av föräldrarna som deltagit i träffarna är Marie Märestad. Hon är mamma till två barn och kände att det hela lät intressant.

– Det har varit jättenyttigt. Vi har vädrat många tankar och ens eget beteende, hur man ska bemöta barnen och att man ska fokusera på det positiva är några saker jag tagit med mig. Det är verkligen något jag rekommenderar föräldrar att göra. Även om mycket känns självklart så sätter det igång tankar och i och med att man blir mer medveten så blir man också mer närvarande, säger hon. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro