ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

4 fräcka frisyrer

Frida Fahrman · 13 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
VAMPEN. En Veronica Lake-frisyr inspirerar till bästa Hollywood-vamplooken. Snedbena, lagda lockar och skinande glans skapar du enkelt med locktången. – Glöm det där med att rulla upp allt hår och dra ut som korkskruvar. Här använder du bara halva sidan på tången åt gången och vänder den sedan för att skapa vågor som sedan borstas ut, förklarar Jenny.

VAMPEN. En Veronica Lake-frisyr inspirerar till bästa Hollywood-vamplooken. Snedbena, lagda lockar och skinande glans skapar du enkelt med locktången. – Glöm det där med att rulla upp allt hår och dra ut som korkskruvar. Här använder du bara halva sidan på tången åt gången och vänder den sedan för att skapa vågor som sedan borstas ut, förklarar Jenny. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Det finns mycket att välja på bland höstens hårtrender. Proffset Jenny Karlsson visar här fyra coola stilar. Jenny driver tillsammans med Teemu Koivisto salongen Mikas Koivisto/Karlsson. Salongen samarbetar med modellagenturen Mikas och frisörerna kombinerar ”vanliga” kunder med modejobb. Jenny jobbar kontinuerligt med modevisningar och plåtningar tillsammans med Sveriges modeelit.

Låt dig inspireras av dessa frisyrer som faktiskt är lika lätta för dig att fixa hemma som för henne.   

Från Guccis visning.
Från Guccis visning.Foto: SCANPIX
KNUTEN. En tajt knut hänger kvar även i höst. Här ser du en stram bakåtkammad frisyr med en tvinnad knut långt ner i nacken. – Ett tips är att använda en matt pasta för att lättare få till twisten på knuten, säger Jenny Karlsson.
KNUTEN. En tajt knut hänger kvar även i höst. Här ser du en stram bakåtkammad frisyr med en tvinnad knut långt ner i nacken. – Ett tips är att använda en matt pasta för att lättare få till twisten på knuten, säger Jenny Karlsson.Foto: Henry Lundholm
Oscar de la Renta visar knutoriginalet från catwalken.
Oscar de la Renta visar knutoriginalet från catwalken.Foto: SCANPIX
PAGEN. – Den här frisyren känns modern och samtidigt cool, säger Jenny. Två tredjedelar av det långa håret göms i en inbakad fläta och kammas sedan över av tuperade lockar. Resultatet blir en preppy 20-talspage.
PAGEN. – Den här frisyren känns modern och samtidigt cool, säger Jenny. Två tredjedelar av det långa håret göms i en inbakad fläta och kammas sedan över av tuperade lockar. Resultatet blir en preppy 20-talspage.Foto: Henry Lundholm
Lockig page från Paul Smith.
Lockig page från Paul Smith.Foto: SCANPIX
MITTBENAN. Rakt och stramt med markerad mittbena. Låt håret vara platt, men med naturligt fall och lång lugg får du en mjuk look. – Låt inte håret blir för glansigt, utan behåll den lite naturligare och sammetslena looken, säger Jenny.
MITTBENAN. Rakt och stramt med markerad mittbena. Låt håret vara platt, men med naturligt fall och lång lugg får du en mjuk look. – Låt inte håret blir för glansigt, utan behåll den lite naturligare och sammetslena looken, säger Jenny.Foto: Henry Lundholm
Originalet från Zac Posen-visningen.
Originalet från Zac Posen-visningen.Foto: SCANPIX
klar

Artikellänk är kopierad

Frida Fahrman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro