ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

40-tal fickstölder varje dag mitt i Stockholm

Katarina Arnstad Elmblad · 22 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen varnar nu för att fler ficktjuvar kan komma till Sverige när VM är över. Under ett år begås 20 000 fick- och bagagestölder bara i Stockholm city – varje dag sker ett fyrtiotal stölder. Turisttider är goda tider för de, ofta utländska, ligor som kommer till Stockholm under sommaren för att begå brott. – Det är främst chilenare, men också polacker, rumäner och moldaver som begår brotten, säger Gunnar Thun vid Klarapolisen.

SMÅSTADSBOR NAIVAST Men det är svårt att få folk att ta riskerna på allvar. Därför delar polisen nu ut informationsblad i hopp om att stölderna ska minska. Naivast är småstadsbor, medan storstadsmänniskor är mer medvetna om riskerna. I våras greps tio ficktjuvar, alla chilenare, misstänkta för grov stöld, i city. Polisen har mycket svårt för att avslöja de professionella tjuvarna. – Det går blixtsnabbt. En stjäl, de andra distraherar offret. Ofta är trängseln stor, säger Thun.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro