ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

400 år gammal kyrka "stiger" upp från djupet

Joel Linde · 23 Okt 2015
Uppdaterad 23 Okt 2015
Den gamla kyrkan kallas på engelska för Temple of Santiago.

Den gamla kyrkan kallas på engelska för Temple of Santiago. Foto: David von Blohn


Efter en torrperiod har vattennivån i reservoaren sjunkit så pass mycket att en 400-år gammal kyrka som tidigare legat under ytan återigen är synlig.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu när vattennivån är 25 meter lägre än normalt syns återigen den gamla kyrkan.
Nu när vattennivån är 25 meter lägre än normalt syns återigen den gamla kyrkan.Foto: David von Blohn

Leonel Mendoza går varje dag på en fisketur till reservoaren som omringas av skog och berg, i södra delarna av Mexiko. Men på senare tid har omgivningen förändrats drastiskt. Numera kommer turister – massor av dem – för att se ”undret” i hans lilla sjö.

Där det tidigare var en blank vattenyta finns nu en 400 år gammal kyrka som blivit synlig efter en torrperiod som sänkt vattennivån med hela 25 meter.

– Människorna firade. De kom hit för att äta, umgås och handla. Jag sålde stekt fisk till dem. De gick i led runt kyrkan, sa Leonel Mendoza till Associated press.

1966 byggdes en damm som påverkade vattentillförseln i området, och sedan dess har kyrkan endast skymtats en gång tidigare. Då var vattennivån så låg att det gick att gå inuti kyrkan.

►LÄS MER: Kyrka blev drömbostad – nu är den till salu

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro