ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

400 hundar försvunna i år – var är Ozzy?

Edvin Gepertz · 11 Okt 2011
Uppdaterad 11 Okt 2011
Ozzy har varit försvunnen sedan slutet av september. Hittills i år har minst 400 hundar försvunnit.

Ozzy har varit försvunnen sedan slutet av september. Hittills i år har minst 400 hundar försvunnit. Foto: Privat


Emmas chihuahua är borta sedan slutet av september. Hittills i år har över 400 hundar rapporterats försvunna i Västra Götaland.

klar

Artikellänk är kopierad

En torsdagskväll i slutet av september lämnade Emma Hovi ifrån sig sin femåriga chihuahua Ozzy då hon skulle jobba natt. Sedan dess har hon inte sett sin hund. – Det var han som gjorde mig glad varje dag. Hunden var allt jag hade och jag bröt ihop när jag fick reda på att han var borta, säger hon. Först fick Emma veta att Ozzy sprungit bort i Delsjöområdet. Men efter att hon letat där en hel natt ändrades historien och de kommande dagarna innehöll flera versioner. Först fick hon höra att den som passade hunden blev slagen medvetslös och då han vaknade till upptäckt att hunden var död. Sedan ändrades berättelsen igen till att de skojbråkat och någon landat på hunden så att den knäckt nacken, varefter chihuahuan blivit slängd i sopnedkastet. – Allt känns bara som en enda soppa. Nu vill jag bara ha reda på vad som hänt min hund, säger Emma Hovi som polisanmält händelsen. Hittills i år har 410 hundar anmälts försvunna i Västra Götaland. En vuxen chihuahua kan säljas för runt 10 000 kronor och Charlotta Fredriksson på Bosses hundhjälp berättar att just pengarna är en anledning till att hundar blir stulna. Enligt Charlotta Fredriksson finns det också rykten om att hundarna används som "bete" för att träna kamphundar. –  Då tar de ofta småhundar och så tejpar de för nosen så de inte ska kunna försvara sig, säger hon. Under sommaren försvinner det alltid fler hundar och i Göteborg var det minst varje veckan mellan april och augusti. – Jag trodde inte det fanns så här mycket försvunna hundar, men det finns jättemycket, säger Charlotta Fredriksson.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro