ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

41-årig man åtalad för över 100 barnövergrepp – ska ha slagit flicka medvetslös innan våldtäkt

Karl Enn Henricsson · 3 Apr 2018
Uppdaterad 5 Apr 2018
Den 41-årige mannen  misstänks ha begått över 100 övergrepp mot en flicka. Arkivbild.

Den 41-årige mannen misstänks ha begått över 100 övergrepp mot en flicka. Arkivbild. Foto: IBL


Den 41-årige mannen ska ha förgripit sig på en flicka som då var 12 år gammal. Nu har han åtalats för över 100 övergrepp mot henne. Han ska bland annat ha slagit henne medvetslös och därefter våldtagit henne, enligt åtalet.

klar

Artikellänk är kopierad

Den nu 41-årige mannen ska ha kommit i kontakt med flickan via nätet under 2015. Flickan var då 12 år gammal.

– Det handlar om en underårig tjej som har träffat en äldre man och så har de inlett en relation. Det är i och för sig tvistigt vad den här relationen har bestått i, säger åklagare Jonas Bergendal.

Mellan september 2015 och december förra året ska mannen ha genomfört, eller försökt att genomföra, 106 samlag med flickan, enligt åtalet. Övergreppen ska ha skett i Stockholmsområdet.

– Jag påstår att det är väldigt många samlag som har skett genom att den här mannen har tilltvingat sig samlag genom våld eller hot, säger Jonas Bergendal.

I åtalet beskrivs bland annat att mannen någon gång under våren 2016 ska ha slagit flickan i ansiktet så att hon förlorade medvetandet. Han ska därefter ha genomfört ett samlag med henne då hon delvis fortfarande var medvetslös. Vid flera av övergreppen ska flickan ha fått motta slag med öppen hand, och vid ett tillfälle ska han även slagit henne med ett bälte över ryggen.

– Det uppdagades genom att målsäganden gjorde en polisanmälan. Hon har blivit hörd ganska många gånger under förundersökningen, och åtalet bygger framförallt på hennes uppgifter, säger Jonas Bergendal.

Mannen ska även ha hotat att sända komprometterande bilder av henne till hennes familj, om hon inte gjorde som han sa.

Mannen åtalades nyligen för grov våldtäkt mot barn och försök till grov våldtäkt mot barn. Han åtalades även för utnyttjande av barn för sexuell posering, efter att flickan ska ha sänt hundratals sexbilder av sig till mannen.

Rättegången inleds senare i veckan. Metro har varit i kontakt med mannens advokat, som meddelar att hon inte har tid att prata.

41-åringen ska, enligt åklagaren, neka till brott. Dock erkänner han att an har haft sex med flickan, men påstår att han inte kände till hennes låga ålder.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro