ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

42 miljoner kort ska ut före jul

Johanna Ohlson · 18 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

I dag slår antalet postpaket rekord

klar

Artikellänk är kopierad

Roliga färger och former klarar postmaskinen inte av. Då får Postens julvikarier rycka in. En av dem är Cecilia Kores, 18. "Ett perfekt extrajobb inför julen", säger hon.
Roliga färger och former klarar postmaskinen inte av. Då får Postens julvikarier rycka in. En av dem är Cecilia Kores, 18. "Ett perfekt extrajobb inför julen", säger hon.Foto: Christina Blom

I år julshoppar vi på nätet som aldrig förr. Mindre jobb för oss, men mer jobb för Posten.

– Vi kan se en tydlig tillväxt inom e-handeln. Nu i jul blir det extra tydligt. Det är överfullt av paket på postcentralerna, säger Per Ljungberg, presschef på Posten.

Vanligtvis hanterar Posten 220 000 paket varje dygn. Inför julen har de i snitt 60 procent fler paket. I dag eller i morgon väntas bli dagen då antalet paket slår rekord hos Posten.– Ökningen börjar redan i slutet av november. Då är det många företag som skickar ut varor till handeln. Nu, sista veckan före jul, är det mest privatpersoner som skickar.

Det är inte bara paket som skickas. Även julkorten ska i väg nu. Förra året skickade svenskarna 42,7 miljoner julhälsningar med posten. Troligtvis blir det ungefär lika många i år. – Det har legat på mellan 40 och 45 miljoner de senaste fem åren, säger Per Ljungberg, presschef på Posten.

Nu är det för sent att skicka julkort med julporto men det går fortfarande att skicka med vanlig post.– Vill man vara säker på att kortet kommer fram före jul så bör man skicka det på torsdagen. Även om vi har lördagsutdelning i år eftersom julen infaller på en måndag är det säkrast att skicka då, säger Per Ljungberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro