ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

45-åring protesterade mot trängselskatten med hakkors

Fredrik Beckman · 7 Maj 2013
Uppdaterad 7 Maj 2013
Protesterade mot trängselskatten med hakkors Det var den 28 november förra året som en 45-årig man sprejade elva hakkors vid Trafikverkets lokaler på Stampgatan i Göteborg. Nu åtalas han för skadegörelse och hets mot folkgrupp.

Protesterade mot trängselskatten med hakkors Det var den 28 november förra året som en 45-årig man sprejade elva hakkors vid Trafikverkets lokaler på Stampgatan i Göteborg. Nu åtalas han för skadegörelse och hets mot folkgrupp. Foto: Polisen


Den 45-årige mannen gillade inte trängselskatten. Som protest sprejade han hakkors och tände eld vid Trafikverkets lokaler på Stampgatan i Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

I går åtalades han för skadegörelse och hets mot folkgrupp. I förhör erkänner mannen skadegörelsen, men inte att hans hakkorssprejande skulle vara riktat mot någon folkgrupp.

– Jag kände mig upprörd över denna myndighets beslut avseende beskattningen av fordon. Den så kallade trängselskatten. Jag ville protestera. Jag kände att det var en slagkraftig symbol, säger han i polisförhör.

Det var den 28 november förra året som mannen tände eld utanför ingången och sprejade elva hakkors. Dessutom skrev han bokstäverna AVSS. På fråga från polisen vad de står för svarar mannen.

– Jag avsåg att skriva något annat men fick inte till det riktigt. Jag skulle skriva ”avskaffa trängselskatten”.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro