ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

48 saker som män får höra under en livstid – som är skadliga för alla

Niklas Sandberg · 22 Dec 2015
Uppdaterad 22 Dec 2015

Efter den virala succén med videon som listar sexistiska kommentarer som kvinnor får höra, har nu en ny video dykt upp som istället listar saker som män får höra under en livstid.

klar

Artikellänk är kopierad

För snart två veckor sedan släppte Huffington Post en video där de listar 48 kommentarer som kvinnor utsätts för under en livstid. Videon blev snabbt en viral succé med många hyllningar i sociala medier och flera hundratusen visningar på Youtube.

Nu har Huffington Post valt att ge ut ytterligare en video som till skillnad från sin föregångare listar 48 kommentarer som män får höra under en livstid.

►LÄS MER: 48 sexistiska saker som kvinnor tvingas höra – men män slipper

”Pojkar gråter inte”, ”Slog en flicka dig?”, ”Var inte en mes”, ”Mannen, är du fortfarande oskuld?” och ”Av dig och din pojkvän, vem är mannen i förhållandet” är några av de kommentarer som män får höra.

Exemplen belyser kommentarer som män får höra av både män och kvinnor och anspelar till största del på att trycka ner en man som i betraktarens ögon inte anses manlig nog enligt de normer som råder om manlighet.

Videon har likt den förra redan blivit hyllad på sociala medier, bland annat på Facebook, där flera män och kvinnor hyllar den och ämnet det berör.

►LÄS MER: Så här har mäns utseende förändrats genom åren

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro