ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

48 sparkas från Google efter sextrakasserier

David Peterson · 26 Okt 2018
Uppdaterad 26 Okt 2018
Googles vd Sundar Pichai.

Googles vd Sundar Pichai. Foto: IBL


Google meddelar att de har avskedat 48 anställda efter anklagelser om sexuella trakasserier de senaste åren. Beskedet kom timmar efter en artikel som visade på att företaget skyddat höga chefer som anklagats för sexuella trakasserier, skriver AP.

klar

Artikellänk är kopierad

Bland de 48 som fått sluta på Google finns 13 högre chefer. Samtliga ex-anställda har fått sparken utan något avgångsvederlag, enligt Google själva. Ett mejl med informationen skickades ut av företagets vd Sundar Pichai på torsdagen, rapporterar nyhetsbyrån AP.

”Det är av stor vikt att vi säkerställer att vi kan erbjuda en säker och inkluderande arbetsmiljö”, skriver Sundar Pichai i mejlet.

Hans mejl ses som ett svar på ett avslöjande i tidningen New York Times. Bland annat skriver tidningen att Google betalade operativsystemet Androids skapare Andy Rubin en fallskärm värd 90 miljoner dollar efter att han anklagas för sexövergrepp mot en kvinnlig anställd 2014. Pichai nämner inte Rubin vid namn men skriver att det var jobbigt att läsa artikeln. Han tillbakavisade inte heller uppgifterna i det ärendet.

Sedan 2015 har Google infört hårdare policyer. Bland annat krävs att chefer berättar om eventuella förhållanden med anställda.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro