ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

49-årig nazist vill starta upp flera flyktingboenden

Johan Wikén · 17 Okt 2015
Uppdaterad 17 Okt 2015
Mannen ska ha deltagit på flera demonstrationer med Svenskarnas parti.

Mannen ska ha deltagit på flera demonstrationer med Svenskarnas parti. Foto: TT


Den 49-åriga mannen ska ha deltagit i demonstrationer med Svenskarnas parti och kallat Förintelsen för judarnas stora lögn”. Trots det vill han starta tre flyktingboenden, avslöjar Expo.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen är hemmahörande i en kommun i Norrland. När Migrationsverket vädjade till Sveriges kommuner om hjälp med boende åt flyktingar var han en av de som visade intresse. 49-åringen har ansökt om att starta tre flyktingboenden i hemkommunen.

Men mannen är aktiv nazist, avslöjar tidningen Expo tillsammans med Mittmedias frilansande ledarskribent Petter Bergner. Han ska bland annat ha deltagit i flera demonstrationer med Svenskarnas parti. Dessutom ska han ha förnekat förintelsen och hyllat Hitler på Facebook, enligt Expo.

►LÄS MER: Mohamed, 20: ”Finns droger på alla asylboenden”

– Jag har pratat med personer som har samma åsikt som jag och som har asylboenden och de menar att om man är affärsman, så är det ju så att om inte jag gör det här, så gör någon annan det, säger 49-åringen till tidningen.

Han berättar att det var kommunen som kontaktade honom men att han först tackade nej eftersom det strider mot hans politiska ideologi. Men han ändrade sig. Hade det inte funnits pengar att tjäna på flyktingarna hade 49-åringen inte gjort samma sak.

– Nej, så medmänsklig är jag inte, säger han till Expo. 

LÄS MER: Metro besöker asylboende: "Jag korsade Medelhavet – för vad?"

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro