ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 aktiviteter som är så roliga att du glömmer att du tränar

Sofia Sjöström · 19 Jul 2016
Uppdaterad 1 Aug 2016
Lekparken är perfekt för lite träning, tipsar PT-Fia. 

Lekparken är perfekt för lite träning, tipsar PT-Fia.  Foto: Henry Lundholm


Brännboll, akrobatiska övningar på gräsmattan eller cykelturer till badplatsen. Sommaren bjuder in till rörelse som inte behöver märkas med träning. Vår hälsoredaktör Sofia PT-Fia” Sjöström påminner om aktiviteterna som är så roliga att du glömmer att du tränar!

klar

Artikellänk är kopierad

1. Badminton

Foto: Henry Lundholm

Gör som jag och utrusta sommarstugan eller trädgården med grejer som främjar lek och aktivitet. Ett badmintonset brukar inte kosta mer än ett par hundralappar och fungerar fint att sätta upp på närmaste gräsmatta. Utmana vänner på en turnering eller avrunda vardagskvällen med några matcher. Så roligt!

2. Stå på händer

Foto: Henry Lundholm

Inspireras av yogisar på instagram och testa de mer akrobatiska övningarna. Prova att stå på händer på mot ett träd, gör kullerbyttor med barnen eller testa huvudstående. En annan favorit är klassikern "flygplanet” där en person ligger på marken och en person lägger sig på mage över den andres fötter.

3. Cykla till badplatsen

Foto: Henry Lundholm

Att välja cykeln framför bilen främjar känslan av sommar. Passa på att cykla så ofta det bara går i sommar. Hyr cyklar på semesterresan, gör en utflykt med picknickkorgen på pakethållaren eller cykla till något härligt klippbad. Låt cykeln vara närvarande på semestern så får ni mycket gratis rörelse.

4. Delta i lekparken

Foto: Henry Lundholm

Lekparken uppmuntrar till rörelse, om man är aktiv och deltar i leken. Lägg bort telefonen och var med barnen när de klättrar, spelar fotboll, gungar och leker. Vill du träna lite extra kan du kanske göra några chins i klätterställningen eller spurta uppför slänten till rutschkanan. Lek blir träning!

5. Klassiska lekar

Foto: Henry Lundholm

Att stoppa in klassiska lekar och aktiviteter som brännboll, hoppa säck eller roliga, och kreativa, stafetter är ett bra sätt att röra på sig och göra folk glada. Dra ihop ett gäng och spela brännboll eller tennis, lägg in aktiviteter på grillkvällarna eller utmana någon släkting i säckhoppning. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Sjöström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro