ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5-årig flicka avstängd från förskola – för att hon har två mammor

Linnea Carlén · 30 Sep 2015
Uppdaterad 1 Okt 2015
Enligt mamma Sheena (tv) ska alla ha vetat om att de är lesbiska, men parets femåriga dotter har nu stängts av från den kristna skolan. "Jag saknar mina vänner. Jag saknar mina lärare", säger flickan till ABC news.

Enligt mamma Sheena (tv) ska alla ha vetat om att de är lesbiska, men parets femåriga dotter har nu stängts av från den kristna skolan. "Jag saknar mina vänner. Jag saknar mina lärare", säger flickan till ABC news. Foto: Skärmdump KGTV / ABC 10news


Fram till nyligen gick den femåriga flickan i en kristen förskola i San Diego och ritade och lekte med sina kamrater som vilket barn som helst. Nu tvingas hon vara hemma och har hamnat mitt i en strid mellan religionsfrihet och diskriminering på grund av sexuell läggning.

klar

Artikellänk är kopierad

När skolan i den amerikanska delstaten Kalifornien fick reda på att flickan har samkönade föräldrar ska bägaren ha runnit över. Enligt amerikanska ABC 10news har hon nu stängts av – för att hon har två mammor.

– Det var hjärtskärande. Jag ville inte ens avsluta samtalet med dem, säger Sheena, en av flickans två mammor, till 10news och berättar att de nyligen mottog beskedet.

► LÄS MER: Vägrade viga samkönade par – nu hamnar hon i fängelse

En kvinna, som endast uppgav namnet ”Kaitlyn” och beskrev sig som chef på skolan, ska enligt 10news ha sagt till nyhetskanalen att de har en icke-diskrimineringspolicy.

På frågan om det inte var diskriminering att utestänga femåringen från förskolan på grund av att föräldrarna är lesbiska ska hon ha svarat:

”Bibeln säger att homosexualitet är en synd. Vi tolererar inte en syndig livsstil.”

– Vad har vårt familjeliv med någon annan att göra? Det är inte så att någon är utsatt för fara, säger Sheena, som även poängterar att det inte är ovanligt med familjer med två mammor.

Nu letar mödrarna efter en advokat för att lämna en stämning gentemot skolan.

Men enligt en San Diego-baserad advokat som 10news har talat med kan den kristna förskolan kanske komma undan med beslutet.

► LÄS MER: Samuel, 23, anmäler tjejlopp till DO – för att han inte får springa

– Religioner och religiösa institutioner vars verksamhet inte tar emot offentliga medel har rätt att diskriminera på grund av sexuell läggning, om det är en del av deras religiösa tradition, säger han.

10news uppger att de varit i kontakt med pastorn på skolan men att personen avböjt att tala med nyhetsteamet.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro