ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 attentat mot Skånes polis i år

Evelina Olsson · 7 Jul 2011
Uppdaterad 7 Jul 2011
Sprängladdningen detonerade vid entrén.

Sprängladdningen detonerade vid entrén. Foto: Polisen


Bomb mot polishuset i Tomelilla. Laddning detonerade bara meter ifrån polisanställd. Polisen söker efter en man på cykel.

klar

Artikellänk är kopierad

Poliskvinnan befann sig bara meter ifrån sprängladdningen som detonerade utanför polisstationen i Tomelilla strax före midnatt natten till i går. Hon klarade sig oskadd och nu letar polisen efter en man som setts cyklande i anslutning till dådet. – Mannen är inte misstänkt men vi är intresserade av att komma i kontakt med honom då han kan ha sett något av betydelse, säger Ewa-Gun Westford, informatör vid polisen i södra Skåne. Sprängladdningen hade placerats i anslutning till entrédörren och orsakade en kraftig smäll som hördes över de centrala delarna i Tomelilla. Enligt polisen är det första gången stationen i Tomellilla utsatts för ett dåd av detta slag. Det har heller inte inkommit några direkt hot mot vare sig polisstationen eller några enskilda poliser. – Däremot har vi haft väldigt mycket problem med stationen i Sjöbo där det förekommit skadegörelse och hot, men vi ser inget samband med detta och detonationen i Tomelilla, säger Ewa-Gun Westford. Polisen har säkrat vissa spår och inlett en teknisk undersökning på platsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro