ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 exotiska restips till när och fjärran

Ricki-Rebecka Petrini · 26 Jan 2017
Uppdaterad 20 Jun 2017

Foto: DISNEY/LUCASFILM


Behöver du verkligen fler prylar till hemmet eller skulle det inte vara gött med ett äventyr, en upplevelse utöver det vanliga? Skäm bort dig själv eller nån du älskar med vår guide. Vi har samlat ett potpurri av smaskiga tips från när & fjärran.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Star Wars på riktigt

Foto: Star Wars

Än så länge har fans anammat det inofficiella namnet Star Wars Land och bygget är redan igång. De 3 nya inplanerade temaparkerna skapas i anslutning till Disneyland Park och Disneys Hollywood Studio i Kalifornien, samt på Disney World i Florida. Det här är den största enskilda expanderingen av ett filmtema i Disney-parkernas historia. Inte konstigt då att intresset är makalöst stort. En öppen biljett till Amerikas förenta stater är därför på sin plats eftersom parkens invigningsdatum fortfarande är en av filmvärldens bäst bevarade hemligheter. Tills dess får vi hålla till godo med Rogue One som hade premiär förra veckan.

2. Tutankhamuns hemlighet

Foto: IBL/Alamy

För 10 år sedan såg jag originalet på Kairo museum i Egypten. Detta, kanske världens högst värderade konstobjekt (uppskattas vara värd 6 miljarder US Dollar), var så fängslande, så magiskt, och fick alla oss besökare att ställa en massa ivriga frågor till museets kurator. Vem var kung Tutankhamun? Varför dog han endast 19 år gammal och hur kommer det sig att man fann hans grav intakt år 1922?Originalet är för dyrbart för att skeppas och därför har man låtit ledande egyptiska hantverkare och egyptologer tillverka fullskaliga repliker som nu visas i Frihamnen, Magasin 9 i Stockholm fram till april 2017. Det här är en resa 3000 år tillbaka i tiden som man sent kommer glömma. ”Om Muhammed inte kan komma till berget…”

3. VR-trenden: Exotiskt hemma i soffan

Foto: IBL/Alamy

Om Årets julklapp 2016 var VR-glasögon finns det nu all anledning att börja äventyret redan hemma i vardagsrummet. Prova appen Within (tidigare Vrse) som kommit att bli VR-världens Google. Precis som på Netflix kan du här söka efter en upplevelse som passar just för dagen. Missa inte filmen Take Flight med bland andra Michael Fassbender och Charlize Theron, som är ett samarbete med The New York Times.

4.  Hitta din space

Foto: IBL/Alamy

Reseproffsen pratar om att ”zone out” och i själva verket handlar det om hitta sin egen space när man är på resande fot. Oavsett om du streamar pod, lyssnar på din livscoach eller pumpar TheWeeknds ”A Lonely Night” på högsta volym, är det egen tid som gäller även i det offentliga rummet. Jays stilrena u-JAYS ger en sofistikerad ljudbild för alla audiofiler där ute. Snart kommer även den trådlösa modellen.

5. Bli av med flygfobin

Foto: IBL/Alamy

Flygskräck tillhör nu det förflutna med ljudböcker från mindly.se nära tillhands. ”Övervinn din flygrädsla” (239 kr) är din terapeut på resan och innehåller så kallad fobikurering. På 30 minuter kan ångesten vara som bortblåst. Med andra ord en värdefull resekompanjon som varken kräver fönsterplats eller oönskad uppmärksamhet på långflighten.

klar

Artikellänk är kopierad

Ricki-Rebecka Petrini
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro