ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 gratis utflykter i Göteborg

Sofia Clason · 15 Jun 2017
Uppdaterad 15 Jun 2017

Foto: Maja Suslin/ TT


Det är inte alla som har ett landställe eller årets veckopengar sparade i bakfickan, men det är ingen ursäkt för att deppa hemma i sommar. Här är fem tips på aktiviteter att göra – helt gratis.

klar

Artikellänk är kopierad

Göteborgs Kulturkalas

Var: runt om i GöteborgNär: 16 – 20 augustiÅlder: alla åldrar

I augusti blir Göteborg till en fest, när staden öppnar upp med konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, litteratur och film – helt gratis. Världsartister och lokala band blandat med massvis av aktiviteter gör Kulturkalaset till en av Nordens största kulturfestivaler. Programmet för årets Kulturkalas släpps på deras hemsida runt midsommar och en programtidning delas ut tillsammans med Metro från två veckor innan Kulturkalaset börjat.

Ungdomskvällar, familjekvällar squaredans och schackkvällar i Flunsåsparken

Var: HisingenNär: 20 juni – 5 septemberÅlder: alla åldrar

Flunsåsparken eller ”Flunsan” är en härlig folkpark i Göteborg. I sommar bjuder parken på musik och aktiviteter för unga som äldre. På Flunsans hemsida finns information om alla evenemang i sommar – så kan du välja det som passar just dig.

Låna cykel

Var: olika gator i GöteborgNär: alltidÅlder: alla åldrar

I Göteborg kan du låna cykelföretaget Styr & Ställs cyklar gratis i 30 minuter. Cyklar man under en längre tid börjar det kosta pengar, men om du är lite klyftig ställer du tillbaka cykeln efter 30 minuter och lånar en ny. På så sätt kan du cykla runt stan hela dagen, utan att betala en enda krona. Det finns en stationslista på Styr & Ställs hemsida där du kan se var det går att hitta hyrcyklarna.

Barnens zoo

Var: SlottsskogenNär: fram tills 4 septemberÅlder: Alla åldrar

På Barnens zoo kan man klappa svenska lantdjur som Gutefår, Dala pälsfår, Jämtlandsgetter, Hängbuksvin och Gotlandkaniner, vara med när djuren matas och lära sig mer om olika djursorter. Det går även att rida på ponnys, men det kostar 20 kronor. Se till att inte missa matningen av djuren varje dag klockan 11.30, 12.30 och 14.30. Mer information om aktiviteter på Barnens zoo hittar man här.

Botaniska trädgården

Var: Carl Skottsbergs gata 22ANär: hela sommarenÅlder: alla under 18 går in gratis

Göteborgs botaniska trädgård är en av Europas största. Här kan den som vill titta på trädgårdens olika delar som har växter från hela världen, gå på utställningar och delta i olika aktiviteter och kulturarrangemang. Ta med fika och en gullig dejt för en riktigt bra dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro