ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 gratis utflykter i Stockholm

Sofia Clason · 15 Jun 2017
Uppdaterad 15 Jun 2017

Foto: Maja Suslin/ TT


Det är inte alla som har ett landställe eller årets veckopengar sparade i bakfickan, men det behöver inte betyda att du måste deppa hemma i sommar. Här är fem tips på aktiviteter att göra – helt gratis.

klar

Artikellänk är kopierad

WeAreSthlm Festival

Var: KungsträdgårdenNär: 15 – 19 augustiÅlder: 13 – 19

Festivalen ordnas årligen av We Are Sthlm och är nordens största ungdomsfestival med cirka 170 000 besökare per år. Där erbjuds konserter med artister som Norlie & KKV, Dolores Haze och Rhys, men också tävlingar och aktiviteter inom kultur, dans, sport, design och samhälle. Varje år har festivalen ett tema kopplat till ett land och denna sommar är temat Indien. För den som är över 16 år finns det även en klubb att dansa in i natten på. Festivalen har öppet från 12.00 till 21.00 och klubben på fredagen och lördagen från 21.00 till 01.00.

Utebio i Rålambshovsparken

Var: RålambshovsparkenNär: 16 – 20 augustiÅlder: passar alla

Från 16 till 20 augusti bjuder Stockholms filmfestival på utebio i Rålambshovsparken. I år är temat 80-tal. Inom kort kommer filmfestivalen att släppa valet av årets filmer, så håll utkik på deras hemsida efter mer info. Ett hett tips är att komma tidigt för att få en plats nära bioduken och ta med picknick för ett mysigt häng fram tills filmen början klockan 21.00.

Paddla kajak

Var: ReimersholmeNär: 17 juni, 12 & 19 augustiÅlder: passar alla

I sommar kan den som vill testa på paddling tillsammans med Örnsbergs Kanotsällskap. Från klockan 11.00 till 15.00 är det öppet hus och det enda man behöver göra är att anmäla sig genom Örnsbergs kanotsällskaps Facebook-evenemang eller via mejl.

Putte i parken

Var: KungsträdgårdenNär: 28 – 29 juliÅlder: 0 – 14 med målsman, 15 och uppåt utan målsman

Putte i parken är en gratis musikfestival där bland annat The Sounds, Kristian Anttila och Good Harvest kommer att spela. Öppettider för festival kommer på Putte i parkens hemsida inom kort. En sak att tänka på är att man inte får ta med egen mat in på området, så vill man stanna länge kan det vara bra att ta med en slant till mat och dricka.

Clownen Manne & Co

Var: olika parkerNär: 9 – 17 juni, 19 – 21 juniÅlder: barn & unga

Clownen Manne och hans två barn framför en clownshow där klassiskt clowneri blandas med nya inslag. För den som gillar lättsamt skratt och kanske har ett småsyskon som det inte alltid är lätt att hitta på saker med, är Mannes uppträdanden en bra idé. Kika in på Kulturhuset Stadsteaterns hemsida för att se när Manne dyker upp på en parkteater nära dig.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro