ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 händelser som kommer få oss att minnas IEM Katowice 2019

Erik Glanell · 4 Mar 2019
Uppdaterad 4 Mar 2019
ENCE tog sig till final, Ninjas in Pyjamas fick publikens stöd och Virtus.pro-legendaren kunde inte hålla tårarna tillbaka.

ENCE tog sig till final, Ninjas in Pyjamas fick publikens stöd och Virtus.pro-legendaren kunde inte hålla tårarna tillbaka. Foto: Bart Oerbekke/Helena Kristiansson/ESL


Astralis tog hem vinsten i 2019 års första major, men det skedde också oväntade saker i samband med IEM Katowice. Vissa bra, vissa dåliga och andra tragiska.

klar

Artikellänk är kopierad

Den finska underdogens succé

Astralis må ha vunnit sin andra major i rad och för de ska det danska laget ha all ära. Att de skulle vinna var däremot något som många räknat med. Vad ingen hade räknat med däremot var att motståndet i finalen skulle vara finländarna i ENCE. Laget har haft en otrolig uppåtpekande kurva det senaste året och andraplatsen i IEM Katowice är ett solklart inträde i den absoluta världseliten i CS:GO.

Fnatics fruktansvärda flopp

Fnatic marscherade in som favoriter i Challenger stage och stapplade ut som en flopp. Röster om att något rejält måste hända i laget lät inte vänta på sig. Lagets chef Andreas Samuelsson tillbakavisade alla rykten i ett uttalande kort därefter.

”Vi kommer inte att göra några förändringar i vår uppställning oavsett vad ryktena säger. Vi vet att den här truppen har all potential i världen att bli nummer ett och vi kommer att jobba dag och natt för att uppnå det. Jag är hundra procent säker på att vi kan göra det”, skrev Andreas Samuelsson.

Publikens stöd till legendarerna

När den polska legendaren Jarosław ”pashaBiceps” Jarząbkowski bar in bucklan möttes han av hemmapublikens jubel. Det jubel han fått uppleva som spelare och nu som legendar från en svunnen storhetstid. Han kunde inte hålla tårarna tillbaka och det blev den perfekta starten på det känslomässiga utlopp som ett slutspel i en major innebär.

Publiken i Katowice är en av Counter strike-scenens bästa och stödet de visade för Ninjas in Pyjamas som för första gången på tre år tog sig till Champions stage är ett bevis på just det. Det var lite som att ninjorna spelade på sin andra hemmaplan. Magiskt.

Familjetragedier mitt i majorn

Under CS:GO-majorn drabbades två spelare av familjetragedier. Svensken Robin ”flusha” Rönnquist meddelade den 21 februari att hans mamma plötsligt gått bort. Bara några dagar tidigare, den 18 februari, förlorade Astralis-stjärnan Peter ”dupreeh” Rasmussen sin pappa som länge levt med en cancerdiagnos. Dupreeh skrev själv på Twitter: ”I går förlorade jag min förebild och den bästa pappan man någonsin kan önska sig. Efter en lång och hård kamp mot cancern fick min far till sist vila i frid. Du kommer alltid vara hos mig och jag är glad att jag fick visa dig min värld. Jag älskar dig för alltid”.

Nordamerika dominerar i CS:GO

Orden man aldrig trodde man skulle få höra är sanna. I damturneringen Intel Challenge var det två nordamerikanska lag som gjorde upp i finalen – CLG red och Dignitas. Dignitas lyckades dessutom försvara sin titel från förra året och befästa sin ställning som världens bästa damlag i CS:GO. På vägen till finalen petade de dessutom ut svensklaget Beşiktaş Esports, med Julia ”Juliano” Kiran och Zainab ”zAAz” Turkie, ur turneringen. De var till och med farligt nära förnedring när semifinalens batalj på Inferno slutade 1–16. Svenskarna säkrade åtminstone medalj i matchen om bronset.

Annons:

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro