ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 höjdpunkter du inte får missa på Dreamhack Winter

Erik Glanell · 27 Nov 2018
Uppdaterad 27 Nov 2018
En salig blandning på Dreamhack.

En salig blandning på Dreamhack. Foto: ESL/Gui Caielli, Dreamhack/Jussi Jaaskelainen


Det händer hur många saker som helst på en och samma gång under Dreamhack. För dig som vill uppleva esporten kommer här fem tips på saker du inte bör missa.

klar

Artikellänk är kopierad

pil
Dreamhack Winter

När: 30 november-3 december.Var: Elmia, Jönköping.

Svensk uppstickare i CS:GO

Att svenska femman X6tece Galaxy över huvud lyckades kvala till Dreamhack Open var en skräll i sig. Speciellt eftersom de i kvalet gick upp emot lag som Red Reserve, Ago, Space Soldiers, Fragsters med flera.

Väl i Jönköping blir det ännu svårare för laget att hävda sig i konkurrensen men deras blotta närvaro är imponerande. Det ska mycket till, men alla som följer CS:GO borde vid det här laget veta att en skräll aldrig är långt borta.

Om inte annat får man heja på Heroic som kommer till Jönköping med självförtroende efter vinsten i Games Clash Masters.

En blågul världsmästare i Rainbow six

G2 esports blev nyligen världsmästare i Rainbow Six och självklart finns det en svensk i uppställningen. Lagkaptenen Fabian ”Fabian” Hällsten har vunnit i princip allt som är värt att vinna redan under Pentas flagg. Sedan laget gick från Penta till G2 i slutet på sommaren har de fortsatt dominerat scenen. Under Six Major Paris kammade de hem förstaplatsen utan en enda kartförlust och under ligasäsongen kunde inget annat lag konkurrera.

Det bådar med andra ord gott för svensken när lagen gör upp om 50 000 dollar och en plats i Six Invitational nästa år.

Helige HeatoN förevigar ditt nick

Kanske inte den mest esportiga nyheten under årets Dreamhack men likväl en höjdpunkt. Esportens egen överstepräst Emil ”Heaton” Christensen är i Jönköping för att föreviga alla saliga gejmers nicknames. Under en ceremoni som anordnas av Lenovo kommer CS-legendaren att döpa folk i heligt servervatten.

Med tanke på vad folk väljer att kalla sig i spel nuförtiden får du nog räkna med en och annan cringe situation.

Se nästa generations stjärnor födas

BYOC-turneringarna på Dreamhack kan vara svåra att följa om man inte själv deltar. Men det är också här som troligtvis några av Sveriges nästa esport-stjärnor utkämpar sina första offline-strider. Lite ansträngning kan det med andra ord vara värt. CS:GO och PUBG sticker ut som de turneringar med högst prispott, 50 000 kronor respektive 30 000 kronor. Inga småpengar det inte.

Nostalgitripp och perfekt aim

Förra årets turnering i Quake Champions bjöd på precis det man kunde hoppas på. Det blev en nostalgitripp lika imponerande som man minns de gamla goda dagarna med spelet. Till och med spelarna var nära inpå de samma som i tävlingsscenen långt tillbaka. Om du uppskattar perfekt aim och oöverträffad spelkänsla är det den här turneringen på Dreamhack du ska besöka.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro