ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 lifehacks som kommer att göra ditt datoranvändande lättare

Hugo Ewald · 19 Feb 2017
Uppdaterad 19 Feb 2017
Ditt liv kommer genast bli lättare.

Ditt liv kommer genast bli lättare. Foto: Alamy/IBL/Metro


Trots att mobilanvändandet börjar ta över allt mer är vi fortfarande många som dagligen sitter framför datorer. Här presenterar Metro fem enkla tips som kommer göra ditt datoranvändande mycket enklare och smartare.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Undvik virus maskerade som PDF-filer

PDF-dokument används för de flesta typer av dokument som det inte är meningen att du som läsare ska redigare själv, allt från böcker till rapporter går ofta att ladda ner som PDF-filer. Laddar du ner en PDF-fil och ser att den heter till exempel dokument.exe så bör du ta bort den. Påstådda PDF-filer som har namn som slutar på .exe är i princip aldrig PDF-filer på riktigt, utan virus eller andra typer av program som kan skada din dator.

2. Ladda ner Youtube-filmer enkelt

Vill du ladda ner en Youtube-film du hittat och vet inte hur du ska göra? Lägg till ”ss” efter” ”www.” och ”youtube”. Istället för www.youtube.com/watch?v=yacskm5WqCs skriver du in www.ssyoutube.com/watch?v=yacskm5WqCs. Då ger tjänsten Savefrom direkt dig en direkt nedladdningslänk till filmen.

3. Har du råkat stänga ett Word-dokument utan att spara?

Många drömmar och uppsatser har gått i kras när du glömt att spara ett dokument i Microsoft Word. Men har du tur finns det ett enkelt sätt att få tillbaka filen.

Sitter du på en Windows-dator kan du söka efter ”.asd” i ”Den här datorn”. Det finns då en stor chans att filen kommer finnas autosparad.

4. Klistra in text du kopierat från internet smidigare

Vi är många som kopierat ett textstycke på internet för att vilja klistra in den och inse att texten ser helt fel ut i till exempel Microsoft Word. Men trycker du in Ctrl + Shift + V istället för Ctrl + V försvinner textens formatering, och den kommer genast att passa bra i dokumentet du klistrar in texten i. Har du en Mac-dator kan du använda Cmd + Shift + V.

5. Undvik pinsamma presentationer

Ska du hålla en presentation och vill undvika situationen där själva Powerpoint öppnas när du ska visa den, istället för en situation där du på ett smidigt sätt direkt öppnar presentationen på ett snyggt sätt? Spara då en kopia av presenationen som en .ppsx-fil (Powerpoint-bildspel) istället för som en pptx-fil. Då öppnas filen direkt i presentations-läge när du öppnar den.

Källa: reddit.com/r/pcmasterrace/

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro