ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 platser där det sa klick på vita duken

Ricki-Rebecka Petrini · 10 Feb 2017
Uppdaterad 20 Jun 2017

Foto: IBL


I vår väljer vi resmål där våra favoritkaraktärer fann kärleken! Vänners lovord om en resa väger alltid tungt. Men ändå fängslar en fiktiv, romantisk berättelse ännu mer när vi introduceras till en ny plats. Därför har vi samlat filmerna där staden är mer än en kuliss. Här agerar de tredje huvudperson.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Wales

Filmen: ”Livet efter dig” (2016)

Filmen ”Livet efter dig” med Emilia Clarke och Sam Claflin utspelas i Wales.
Filmen ”Livet efter dig” med Emilia Clarke och Sam Claflin utspelas i Wales.Foto: IBL

Något energiska och smått irriterande karaktären Lou, briljant spelad av Emilia Clarke, får jobb som personlig assistent till förmögna Will (Sam Claflin). Efter en olycka i vuxen ålder har hans liv och fysiska tillstånd fått helt nya utmaningar. Lou gör ett tappert försök att bringa glädje till denna förbittrade man, något som för med sig mer än en lönecheck. Det här är en film, inte helt olik hyllade ”En oväntad vänskap” (Frankrike, 2011), som berör och roar alla RomCom-älskare där ute.

Varför just nu?

Vem kan motstå det gröna och karga landskapet i Wales? Och det är nu om våren som det är som mest transformerande och sagolikt.

Tidlös romantik

Man förstår varför Will vill visa personliga assistenten Lou sin magiska plats på Prembroke Castle i Prembrokeshire. Sedan år 1093 har denna normandiska fästning fascinerat och berört sina besökare.

2. Köpenhamn

Filmen: ”The Danish girl” (2015)

Färgstarka Köpenhamn är kuliss i filmen ”The Danish girl”.
Färgstarka Köpenhamn är kuliss i filmen ”The Danish girl”.Foto: IBL

I denna löst verklighetsbaserade, fiktiva story avbildar konstnärinnan Gerda (Alicia Vikander) sin man Einar (Eddie Redmayne) klädd som kvinna. Porträttet leder Einar in på en komplex identitetsresa. Oscarsbelönade Alicias karaktär Gerda inspirerar alla som någonsin älskat. Med sin osvikliga vilja att försöka förstå sin transsexuella man, bevisar hon vad som i slutändan räknas när allt, verkligen allt, står på spel.

Varför just nu?

Danskarnas genuina kärlek till mat och dryck gör huvudstaden till ett givet val hela året om. Om våren däremot, vaknar Köpenhamnsborna, precis som svenskarna, till liv och lever ut sin smittsamma förkärlek till nöje. Besök gourmetstaden Köpenhamn nu, aldrig förr har den haft samma nytändning i köket.

Gör det med stil

De pålästa och välinsatta Köpenhamnsborna går till Ruby, ett vid det här laget legendariskt och omskrivet hak. Inte större än ett vardagsrum, men med avancerade cocktails serverade av seriöst modeintresserade hipsters. I den här stilfulla baren trivs alla, oavsett om man redan funnit sin partner eller inte.

3. Paris

Filmen: ”Midnatt i Paris” (2011)

Paris visar sig från sin mest romantiska sida i filmen ”Midnatt i Paris”.
Paris visar sig från sin mest romantiska sida i filmen ”Midnatt i Paris”.Foto: IBL

Filmens huvudkaraktär Gil, spelad av charmtrollet Owen Wilson, har flera vackra kvinnor vid sin sida i sitt smått magiska liv. Tjugotalets Paris är, i hans mening, själva sinnebilden av romantik och det är just dit han återvänder om nätterna. Här möter han bland andra Picassos musa, Adriana, spelad av Marion Cotillard (se bild) och tycke uppstår.

Varför just nu?

Klyschan står sig – det är något visst med att möta våren i Paris. Dels är det mildare här om våren än hemma och dels är det färre besökare.

Kvarteren i Montmartre

Nära intill romersk-katolska basilikan Sacré-Coeur, ligger de episka kvarteren i Montmartre. Bland gatukonstnärer och cafés, strosar man lättsamt fram eftersom vart man än vänder, ser det ut som på film. Hit kommer man för kärleken; för att man är kär, man längtar efter att bli kär eller finner nån som aldrig heller egentligen varit kär.

4. Brooklyn

Filmen: ”Brooklyn” (2015)

Filmen ”Brooklyn” utspelas på 50-talet, i dag är stadsdelen känd som ett trendigt tillhåll för hipsters.
Filmen ”Brooklyn” utspelas på 50-talet, i dag är stadsdelen känd som ett trendigt tillhåll för hipsters.Foto: IBL

Vilsen tjej i nytt land möter charmerande, lokal kille. Skulle kunna vara en story utspelad i dagens Europa. I filmen ”Brooklyn” har vi förflyttat oss till 50-talets New York. Eilis, spelad av talangfulla Saoirse Ronan, finner bot på sin hemlängtan när hon kärar ner sig i Tony (Emory Cohen). Hon, en irländsk immigrant i USA, får i slutändan mer än ett världshav emellan sig och det som lockar hennes hjärta mest.

Varför just nu?

Förmodligen har du redan hört om eller sett det mesta av Manhattan. Nu pratar alla om Williamsburg i Brooklyn, om det ”nya” Manhattan och om den pågående hipster-migrationen från ”gamla” Manhattan.

Romantik under Brooklyn Bridge

Foto: IBL

I sin egen hemstad är det inte alltid utsiktsplatser man söker sig till. Men på semestern, speciellt en romantisk sådan, är de hårdvaluta. The River Café må inte vara det hippaste haket i Brooklyn men oj, så romantiskt. Låt dig inte luras av namnet för det är inget casual över detta hak. Boka lyxig brunch med de framgångsrika helgfirarna och fira utsikten och kärlen med två glas skumpa.

5. Los Angeles

Filmen: ”La la land” (2016)

Foto: IBL

På den 89:e upplagan av Oscarsgalan (26 februari) förutspår de flesta en och samma sak – storslam för den romantiska musikalen ”La la land” som är nominerad till 14 statyetter. Kanske till och med galarekord om de kammar hem 11 kategorier, som flera filmkunniga tippat. Och visst är det mer än bara dans och Oscarsglans i denna färggranna rulle. Emma Stone och Ryan Gosling har en sådan kemi att LA har aldrig känts mer romantiskt.

Varför just nu?

Foto: Alamy /IBL

Sommar och vinter drar horder av turister. I denna året runt-stad är temperaturen jämn och klimatet mer än behagligt. Så här års får ni mer av staden för er själva.

Magin i Malibu

Moonshadows låter som en sing and songwriter-hit från 80-talet. Här ovanför klipporna i Malibu finner du framgångsrika och välklädda locals sippa cocktails i solnedgång. Romantiskt värre och tonerna i bakgrunden, mycket riktigt, Mike Oldfield med ”Moonlight Shadow”.

klar

Artikellänk är kopierad

Ricki-Rebecka Petrini
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro