ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 reseproffs delar sina bästa online-tips inför resan

Ricki-Rebecka Petrini · 6 Mar 2017
Uppdaterad 20 Jun 2017

Vi ställer frågan till fem reseproffs: Vilket är ditt bästa tips till den som bokar sin resa på nätet?

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Ving
Foto: VingFoto: VING

Olika typ av sista minuten-resor

Magdalena Öhrn, Ving– Viktigast är att du håller löpande koll på webben så du får information om aktuella erbjudanden och nyheter. Du kan också hålla koll under vår sista minuten-flik där det alltid finns billiga resor: alltifrån endast flygstolar till paket med både flyg och hotell, sol och badresmål till storstäder.

Foto: RESIA
Foto: RESIAFoto: RESIA

Undvik att resa över veckoslutet!

Lina Eklund, Resia

– Passa på när det är kampanjtider under vår- och höst eller mellandagsrea. Då rasar det in flygkampanjer från många flygbolag vilket pressar priserna. Du får reda på kampanjerna genom nyhetsbrev. Om du söker en storstadsresa kan det både vara fullbokat och dyrt med utresa på torsdag eller fredag med hemresa söndag eller måndag. Sök alternativa datum som utresa på en onsdag eller lördag och hemresa en måndag eller tisdag. Kombinera mera! Varför inte göra stopp i Bangkok på väg till Australien eller ett stopp på Island på väg till New York? Jämför charterarrangörernas paket med vad det kostar om du bokar paket själv. Där kan du spara pengar och få lite mera för pengarna.

Foto: TUI
Foto: TUIFoto: TUI

Flexibilitet lönar sig!

Leyla Öfwerström, TUI

– Regel nummer ett är nästan alltid att vara ute i god tid, det är oftast då du kan ta del av rabatterbjudanden. Detta är särskilt viktigt om du vill resa under högsäsong då resorna är som allra dyrast. Kan du resa iväg innan skolorna stänger kan du också komma undan lite billigare. I övrigt gäller det att vara flexibel. Ju mer flexibel du kan vara vad gäller avresedag, reslängd, resmål och avreseflygplats desto större chans till fynd har du.

Foto: Solresor
Foto: SolresorFoto: SOLRESOR

Kan man lita på ratings från konsumenter?

Mikael Andersson, Solresor

– Jämför gärna äpplen med äpplen och var medveten om alla tillägg på söksajterna. Hos researrangörerna ingår väldigt mycket redan från början. Researrangörerna kryddar också resorna med mycket innehåll samt förenklar produkten för resenären så att de kvalitetssäkrar och kan stå för produkten som de säljer. De stora ratingsajterna är från människor över hela världen och skandinaver har kanske inte samma uppfattning som en asiatisk resenär vad som är ”need & must have” i en resa. En mycket viktig detalj är också att researrangörerna oftast finns på plats om det skulle uppstå problem och/eller du behöver hjälp/tips med något. Dessutom har arrangörerna ställt resegarantier för resorna som du köper hos dem.

Foto: SAS
Foto: SAS

Uppgradera flygbiljetten

Fredrik Henriksson, SAS

– Det lönar sig att boka i god tid och hålla utkik efter kampanjer. Man kan också uppgradera sin biljett till Economy Plus och Business med sina bonuspoäng.

pil
Läs också

klar

Artikellänk är kopierad

Ricki-Rebecka Petrini
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro