ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 saker att göra med barnen i Göteborg

Jesper Lögdahl · 29 Mar 2017
Uppdaterad 29 Mar 2017
Mölndals museums utställning av gosedjur är ett ställe man kan besöka med barnen.

Mölndals museums utställning av gosedjur är ett ställe man kan besöka med barnen. Foto: Camilla Eliasson


Barn är ju för underbara. Jesper Lögdahl ger er med barn, och alla andra med barnasinnet kvar, helgtipsen som gör familjelyckan och lekglädjen total.

klar

Artikellänk är kopierad

1) Mölndals museum, Kvarnbygatan 12, Mölndal.

Även om Mölndal är en egen kommun så är den praktiskt taget ihopväxt med Göteborg så det är i mina ögon typ samma sak. Så av den anledningen är det rimligt att ta sig till Mölndals Museum. Där finns nu en kramgod utställning med gosedjur. Det är uppstoppade nallar och grejer överallt. Mycket trevligt. Det går även att klä ut sig till sitt egna favoritgosedjur. Roligare blir det inte för barnen av att se en av föräldrarna som rosa gris. Fri entré för alla.

2) Plikta, Slottsskogen.

Kanske innerstans bästa lekpark! Det kan hoppas, gungas, klättras och rutschkanas från morgon till sena kvällen. Perfekt att bara släppa iväg de små liven medan de vuxna sitter och tittar på sina smartphones och dricker kaffe. Är det soligt finns det fantastiska grillmöjligheter. Totalt gratis!

3) Göteborgs naturhistoriska museum, Museivägen 10.

Fri entré för alla under 25 så passa på att ta med eventuella vuxna barn för att få ut mest BPK (besök per krona).Efter en sväng i Plikta går det alldeles utmärkt att trilla in på naturhistoriska museet som ligger granne med parken. Här finns det flera våningar med uppstoppade djur, för den som gillar det. Bland annat finns den Malmska valen där. Och vem är det då, tänker ni? Jo, det är en blåvalskille som var ute och simmade under hösten 1865 och fastande i Askimsviken söder om Göteborg. Den var 16 meter långt och vägde 25 ton. Nu upphängd i ett tak nära dig!  

4) Universeum, Södra Vägen 50.

Gillar man inte uppstoppade djur så är Universeum spännande. Här går det att se livs levande hajar, ormar, apor, fåglar, ja, you name it. Alla djur från hela världen. Typ. Eller kanske inte riktigt alla, men ni fattar. Sen finns det lekrum vilket är en perfekt paus för alla vuxna. I Tekonoteket kan barnen bygga roliga uppfinningar och så kan familjen få uppleva en rymdresa. Minuset kan vara priset. För en familj kostar det 575 spänn att springa runt där i en dag.

5) O´Learys, Kungsportsavenyn 9.

Sen är det alltid kul att ta med barnen på restaurang. Utmana ödet lite grann. Leva på den berömda gränsen till kaos. O´Learys på Avenyn är perfekt. Barnmeny, ballonger, popcorn och samtidigt sport på tv för de vuxna. Briljant!

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro