ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 saker att hålla koll på under ESL One i Köln

Erik Glanell · 4 Jul 2017
Uppdaterad 4 Jul 2017
Marcelo "coldzera" David och SK Gaming tog hem segern förra året i Köln. Blir det repris i år?

Marcelo "coldzera" David och SK Gaming tog hem segern förra året i Köln. Blir det repris i år? Foto: Adela Sznajder/ESL


Nu är det dags för ESL One i Köln och redan på tisdag spelas de första gruppspelsmatcherna. Här listar Metros e-sportredaktör fem saker att hålla koll på under turneringen.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik ”REZ” Sterner

Ninjas in Pyjamas spelar sin första stora turnering utan Adam ”friberg” Friberg och med Fredrik ”REZ” Sterner. Efter en lång period med vikande resultat är förväntningarna höga och pressen på de svenska stjärnorna stor. De svenska ninjorna behöver får smaka på framgången igen. Fredrik ”REZ” Sterner är en grym värvning som utan tvekan platsar i ett av Sveriges bästa lag. Frågan är om han på den korta tiden sedan värvningen har hunnit hitta sin plats i laget. Det kommer med säkerhet att visa sig.

Space soldiers

Den turkiska femman flög genom kvalet till ESL One Köln utan att förlora en enda karta. Bland lagen som de betade sig igenom hittar vi till exempel Godsent och EnVyUs. Innan det körde de över Ninjas in Pyjamas på Cobblestone i kvalet till PGL-majorn. Imponerande. Space soldiers är även det enda deltagande lag som har två spelare på topp tio i spelarrankingen på hltv.org. Turkarna har helt klart skrällpotential. Något att hålla ögonen på.

Svenskar i skymundan

2:a, 2:a, 1:a, 2:a. Så ser FaZe Clans resultat ut i de stora turneringar de deltagit i med den befintliga uppställningen. Bakom laget står coachen tillika svenska Counter strike-legendaren Robert ”RobbaN” Dahlström. FaZe resa mot medaljernas finaste valörer har varit en fröjd att följa. Ett annat svenskt namn som inte alltid kommer på tal är Heroics Andreas ”MODDII” Fridh. Heroic visade med sin semifinalplacering i IEM Katowice tidigare i år att de hade mer att visa än vad många trodde. I det här startfältet blir det svårt, men deras blotta närvaro är ett bevis på framgång.

Marcelo ”coldzera” David

Vad ska man säga. Garanterat en av världens bästa spelare som alltid bjuder på ögongodis för den som gillar Counter strike. Alla minns hoppskotten med AWP på Mirage. Tur, ja? Men som det gamla ordspråket säger ”luck is the reward of skill”. Coldzera är en av den här tidens mest kompletta spelare och alltså ett måste att följa. Brassarna i SK Gaming är dessutom regerande mästare i Köln och kommer för att försvara titeln med flera fina placeringar från året.

Adam ”Friberg” Friberg

Den petade ninjan kommer som ni förstår inte att spela. I stället kommer vi att få se honom som analytiker i panelen. Det är alltid spännande att höra proffsspelarnas analyser av spelet. Ingen kan det bättre än dem. Och vem vet kanske är det svenskens nya karriär som vi får se växa fram nu när han saknar plats som spelare?

pil
Tisdagens matcher:

Turneringen spelas i swiss-system och i första fasen spelas alla kartor bäst av en.

Omgång 1:

mousesports mot Fnatic 12:00

FaZe Clan mot Heroic 12:00

SK Gaming mot Space Soldiers 13:15

Immortals mot Virtus.pro 13:15

NiP mot Cloud9 14:30

Tyloo mot G2-esports 14:30

Flipsid3 mot Liquid 15:45

North mot Optic 15:45

Omgång 2: 

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro