ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 saker bögar kan lära straighta män i sängen

Suzann Larsdotter · 5 Sep 2017
Uppdaterad 5 Sep 2017
En heterosexuell person med penis som vill hetta upp sitt sexliv kan ha stor nytta av att fundera på sexpraktiken.

En heterosexuell person med penis som vill hetta upp sitt sexliv kan ha stor nytta av att fundera på sexpraktiken. Foto: illustration Eva Fallström


Det finns en del förutfattade meningar om hur samkönades sexliv ser ut, kanske särskilt när det gäller gaykillar. Att bli tagen därbak framställs ofta som något negativt. Här kommer inspirerande tips från män som har sex med män till (hel)straighta män.

klar

Artikellänk är kopierad

En heterosexuell person med penis som vill hetta upp sitt sexliv kan ha stor nytta av att fundera på sexpraktiken, alltså hur du har sex.

1. Tänk om!

Samlag med penis i slida är inte sexualitetens absoluta fokus, mål och mening. Hos män som har sex med män är det vanligare med både oralsex och samtidig onani än samlag.

2. Använd munnen.

Ha oralsex som en naturlig del av ditt sexliv. Om en partner till en kvinna använder sig av både av tunga och läppar, finns närapå orgasmgaranti (90 procent av kvinnorna fick orgasm senaste gången de hade sex på detta vis enligt en studie i amerikanska The Journal of Sex Research). Detta kan jämföras med vaginalt samlag, som endast ger orgasm hos 49 procent.

3. Använd händerna.

Att onanera tillsammans gjorde cirka 64 procent av män som har sex med män vid senaste sextillfället, enligt Folkhälsomyndighetens studie från 2016. Att se sin sexpartner stimulera sig själv kan vara lärorikt, du får bra tips och knep om hur hen gillar att bli stimulerad. Att fullkomligt bara få ge sig hän åt någon annans händer och mun kan vara en fantastisk upplevelse – liksom att bjuda någon annan på en orgasm.

4. Missa inte p-punkten!

För män som har sex med män är analsex ett vanligt sätt att ha sex på – 58 procent av dem hade ett analt samlag vid senaste sextillfället, enligt Folkhälsomyndighetens studie. Alla som har fötts med en penis har en p-punkt (prostata) i analen. Detta är ett område som ofta är skön att stimulera för alla som har en penis. P-punkten sitter ungefär 5–8 centimeter in i kroppen. För du fingrarna lite upp mot magen, kan du massera prostatan försiktigt. Du kan också komma åt punkten utifrån; massera då området mellan anus och kön.

5. Öppna upp.

Om du haft funderingar på en öppen relation, eller tror att din partner skulle vilja ha sex med andra, ta upp och våga diskutera frågan. The Guardian presenterade nyligen forskning som visar att kommunikation ofta är bättre hos personer som har sex med fler än sin partner än bland monogama par, eftersom de lärt sig att förhandla. Män som har sex med män har mer erfarenhet av utom-relationella sexuella möten än heterosexuella kvinnor och män. Samma forskning visar att fler gaymän anser att sexuell exklusivitet inte är nödvändig för ett fungerande förhållande (även om många såklart lever i långvariga trogna relationer).

Källor: RFSU, The Journal of Sex Research Volume 43, Nummer 3, 2006, The Guardian 22 juli 2016, MSM20013 – En studie om sex, hiv och hälsa bland män som har sex med män i Sverige, Folkhälsomyndigheten, 2016.

Tips! Vill du veta mer om hur män har sex med män och säkrare sex rekommenderar vi ett besök på www.Sexperterna.org.

klar

Artikellänk är kopierad

Suzann Larsdotter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro