ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 snackisar från första deltävlingen i Melodifestivalen

Natalie Demirian · 4 Feb 2018
Uppdaterad 4 Feb 2018
Kamferdrops och Edward Blom var två av artisterna det pratades lite extra om.

Kamferdrops och Edward Blom var två av artisterna det pratades lite extra om. Foto: Eero Hannukainen, IBL


Rätt låtar gick till final, Edward Bloms hummer gick inte hem och Kamferdrops riskerade att diskas. Här är fem snackisar från Melodifestivalens första deltävling i Karlstad.

klar

Artikellänk är kopierad

1. John Lundviks succé

Doldisen John Lundviks röst och utstrålning charmade tittarna till en finalplats. Nu tror många, inklusive Jonas Gardell som själv tävlar i nästa delfinal, att han kan ta hem hela Mellon. En sak är säker – John Lundvik och Benjamin Ingrosso var helt rätt bidrag att skicka vidare till finalen.

2. Edward Blom åkte ut

Alla har pratat om Edward Bloms galna nummer hela veckan och huruvida det skulle bli en succé eller en flopp. Svaret kom när Blom hamnade på en femteplats och åkte ut. I intervjuer efter beskedet konstaterar han att han aldrig kommer att vara med i Mellon igen. Bra.

3. Veteranen på jumboplats

Det var tionde gången som Kikki Danielsson tävlade i Melodifestivalen. Men i år hamnade veteranen på en inte helt oväntad jumboplats. Precis samma sak hände Charlotte Perrelli i fjol när hennes Mello-comeback landade henne på en sistaplats i den första deltävlingen.

4. Kamferdrops låtkaos

Bara timmar innan sändning skrev Aftonbladet att den norska artistens bidrag funnits på nätet i över åtta år, då en demosångare ska ha publicerat den. Men SVT kom fram till att bidraget inte skulle diskas, då varken Kamferdrops eller låtskrivarna hade varit inblandade i spridandet av låten.

5. Fab Freddie

Alldeles för mycket eller alldeles underbar? En snabb titt på sociala medier visar att David Lindgrens sidekick, Fab Freddie, är minst sagt en vattendelare i tv-sofforna. Medan vissa tycker att Barnkanalen-profilen är superhärlig tycker andra att han bara är alldeles för mycket.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro