ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

5 spa-drömmar som värmer i vinterkylan

Ricki-Rebecka Petrini · 28 Feb 2017
Uppdaterad 20 Jun 2017

Foto: IBL


Från tropisk paradisö till pulserande storstad. Här har vi listat de mest exotiska spa-upplevelserna. Oavsett syfte med din resa så är egen tid ett sällsynt men välkommet inslag i vår uppkopplade värld. Lämna därför verkligheten för en stund och kliv in i en helande värld av inre lycka.

klar

Artikellänk är kopierad

Vi har valt ut några alldeles speciella spa-alternativ för alla resetillfällen

√ Weekend√ Familjeresan√ Affärsresan√ Bröllopsresan√ Långresan

Foto: Jonas Kullman

Samiska drömmar

1. Copperhill Mountain Lodge, Åre

Tänk dig en djupvävnadsmassage under klar stjärnhimmel. Lägg till en exotisk miljö i form av en samisk kåta. Ett varmt och behagligt behandlingsrum med vetskap om att den krispiga Jämtlandsluften utanför lovar -10 grader. Copperhill är inte bara Åres absolut våtaste arkitektdröm. Här har de dessutom gett de svenska fjällen ett rejält ansiktslyft. Hej då gamla furuinredda fjällstugor och entré gör istället ett designhotell i toppklass.Hotellets spa erbjuder varma bad, kalla bad, utomhusbad och diverse behandlingar. Och på tal om samisk – vad sägs om en hotstone-massage i en kåta? Få saker passar bättre efter en aktiv dag i backarna.

Tillfälle: Skidresan, romantisk helgMissa inte: Behandling i en samisk kåtaNär ska du göra ditt besök: Under skidsäsongSå tar du dig hit: Flyg till Östersund eller tåg till Åre

Foto: IBL

Drömmen om Sahara

2. Mandarin Oriental, Marrakech

Förväntningarna var skyhöga på hotellgruppens första öppning på den afrikanska kontinenten. Inte helt oväntat föll valet på stan där 5-stjärniga spa-hotell huserar i var och vartannat riad (ett traditionellt marockanskt hus). Den här gången har Mandarin Oriental lämnat alla kinesiska influenser på hemmaplan och istället skapat en lyxens högborg med influenser från Sahara och Medelhavet.Själva spa-anläggningen har referenser från andalusiska katedraler och moskéer. Notera, i dessa domäner snackar vi inte ett par behandlingsrum och en bassäng – snarare tempelvibbar i grandiosa mått. Pelargångar med välvda tak, tegelkorridorer och en utsmyckad pool som välkomnar hotellets gäster. Kort och gott, ett (s)paradis.

Tillfälle: Weekend, familjeresanMissa inte: Hotellets marockanska hamamNär ska du göra ditt besök: Mars-oktoberSå tar du dig hit: Direktflyg med Norwegian från Oslo och Köpenhamn

Foto: IBL

Kinesiska drömmar

3. Rosewood, BeijingÄven i storstan behövs ibland en stunds avkoppling. Välkommen till kontrasternas stad. Mellan historia och framtidstro, trafikkaos och harmoni har über-coola Rosewood öppnat upp sitt första hotell i Kina. Det här är bland det ballaste jag sett – allt här inne osar sofistikerad lyx. Sobra färgtoner i den mörkare färgskalan, tunga träval och sten.I spa-lobbyn står terapeuterna uppradade med välkomnande leenden. Med ljudet av porlande vatten från bassängen bredvid väljer du behandling i en meny tjockare än Gula sidorna. Prova en av husets 5 Sense Journeys-upplevelser: Rejuvenation, Balance, Purity, Luxury eller Indulgence. Här kombineras aromaterapi, kroppsbehandling, inpackning och massage för optimal njutning.

Tillfälle: Långresan, affärsresanMissa inte: Hotellets sagolika pool (se bild)När ska du göra ditt besök: Hela åretSå tar du dig hit: Direktflyg med SAS från Köpenhamn

Foto: IBL

En tropisk ö

4. Mandala SPA & Resort Villas, BoracayMedan europeiska turister trängs i Thailand har människor i Sydostasien sedan länge känt till dragningskraften till ön Boracay. Här har ett lokalt spa gjort sig ett namn och vuxit till en spa-resort i världsklass.I dag är Mandala en prisbelönt legend i regionen. Bungalows, frukost i den frodiga trädgården och behandlingarna – inte konstigt att par på smekmånad fortsätter att vallfärda hit. Vräkigast är det i hotellets Pool Villa (se bild) med utsikt över bukten utanför. Men även Garden Villas har högsta mysfaktor med tropiska utomhusduschar i de rymliga badrummen.

Tillfälle: Bröllopsresan, familjeresanMissa inte: Mandalas parmassageNär ska du göra ditt besök: November-maj då temperaturen är behagligast (25-32 grader)Så tar du dig hit: SAS flyger direkt Stockholm-Hongkong, därefter anslutningsflyg till Caticlan (Boracay) via Manila.

Foto: IBL

Japansk eskapad

5. Yasuragi, StockholmHuvudstadens japanska spa har allt en hälsofil kan önska sig: Från den nyttiga maten på tallriken i restaurangen till gruppträningen i yogasalen. Yasuragi har verkligen funnit en rofylld plats ute på Hasseludden och i hotellets hjärta ligger badet.Klädkoden är strikt ledig, tofflor och morgonrock är obligatorisk. Från rummet går jag sedan i ovanligt slö takt mot badet. En halvtimma efter incheckning är du redan märkbart influerad av den rofyllda omgivningen. Tempot har liksom halverats. Dags att tvagas! I badet följer du den japanska ritualen följt av en behandling med svenska eller asiatiska förtecken.

Tillfälle: Staycation, weekend, konferensenMissa inte: Yasuragis japanska ritualbadNär ska du göra ditt besök: Året runtSå tar du dig hit: Buss från Slussen mot Saltsjö-Boo eller bil (ca 20 min från city)

klar

Artikellänk är kopierad

Ricki-Rebecka Petrini
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro