ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

5 tips: Så får du pengarna att räcka längre efter löning

Metro · 23 Aug 2018
Uppdaterad 30 Aug 2018

Foto: Unsplash


Försvinner lönen lika snabbt som den kom? Känner du igen dig? Då kan följande tips vara något för dig.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Ta med matlåda

En genomsnittlig lunch på stan kostar 94 kronor. Äter du lunch ute varje lägger du i snitt 2 350 kronor i månaden. Tar du istället med matlåda (20 kronor per portion) kostar det dig 400 kronor i månaden. Det innebär att du kan spara många tusenlappar varje år bara genom att ta med dig egen mat till jobbet eller skolan.

2. Se över ditt mobilabonnemang

Många betalar alldeles för mycket för samtal, sms och surf varje månad. Med Wifog Zero får du ett abonnemang helt gratis. Allt du behöver göra är att kolla på några reklamfilmer för att samla poäng som sedan omvandlas till surf och samtalstid. Behöver du mer surf eller samtalsminuter? Då kan du enkelt köpa något annat av Wifogs prisvärda abonnemang som kostar 30, 60 och 90 kronor i månaden.

Läs mer om Wifog Zero och teckna abonnemang här!

3. Sätt upp ett sparmål

Motivera dig själv genom att sätta upp ett mål. Oavsett om det är en solsemester, ny tv eller en större lägenhet du sparar till så blir det enklare om du har en tydlig plan. Men kom ihåg att lägga det på en rimlig nivå. Kanske kan du lägga undan 100 kronor varje vecka eller en fast summa varje månad – testa dig fram för att hitta den metod som funkar bäst för dig.

4. Skapa en buffert

Skaffa ett konto där du varje månad för över en viss summa tills du nått din önskade nivå. Det skapar en trygghet om en oväntad utgift skulle dyka upp som till exempel sjukdom eller om du skulle få en vattenläcka.

5. Inför köpstopp

Ta dagar då du inte får handla något – inte ens en kaffe på väg till jobbet. Många små utgifter blir snabbt en stor utgift. Ett totalt köpstopp kan därför få dig att få upp ögonen för hur lätt det är att sprätta pengar.

pil
Det här är Wifog Zero

• Sveriges enda gratisabonnemang

• Helt gratis i utbyte mot att du tittar på reklamfilm eller svarar på marknadsundersökningar

• En påfyllning består av 0,5 GB surf, 15 samtalsminuter och 20 sms

• Ingen startavgift, månadsavgift eller andra dolda avgifter

Läs mer om Wifogs tjänster och teckna abonnemang här!

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro